Γενικά Θέματα

Κοινή έκκληση Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου και Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεοφίλου να σταματήσει ο πόλεμος (ΦΩΤΟ)

18 Ιουνίου 2024

Κοινή έκκληση Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου και Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεοφίλου να σταματήσει ο πόλεμος (ΦΩΤΟ)

Με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο συναντήθηκε σήμερα το πρωί στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος. Οι δύο Προκαθήμενοι στις πρώτες τους δηλώσεις έκαναν κοινή έκκληση να σταματήσει η αιματοχυσία στη Γάζα. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 10:30. 

Γραφείο ρεπορτάζ ope.gr

Αρχικά ο Αρχιεπίσκοπος καλωσόρισε τον Μακαριώτατο και αμέσως εξέφρασε ενδιαφέρθηκε για την κατάσταση στην Αγία Γη, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθώς και για τον τρόπο που μπορεί να σταλεί βοήθεια από την πλευρά της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ο Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Ιερώνυμος εξέφρασε την αγωνία του για τον άμαχο πληθυσμό, για τους αιχμάλωτους και τόνισε ότι πρέπει να αρχίσουν οι συζητήσεις για ειρήνη.

Από την πλευρά του ο Προκαθήμενος της Σιωνίτιδος Εκκλησίας αφού ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για το καλωσόρισμα και την έκφραση της αδελφικής αγάπης και στήριξης, αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στο Παλαίφατο Πατριαρχείο επισημαίνοντας ότι και δική του έκκληση είναι να σταματήσει ο πόλεμος.

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης