Γενικά Θέματα

Ι.Μ. Ταμασού: Η Ιερά Μόνη Οσίου Αββακούμ φυλάσσεται και προστατεύεται επί 24ώρου βάσεως

7 Ιουνίου 2024

Ι.Μ. Ταμασού: Η Ιερά Μόνη Οσίου Αββακούμ φυλάσσεται και προστατεύεται επί 24ώρου βάσεως

Με αφορμή χθεσινό δημοσίευμα σε τηλεοπτικό σταθμό της Κύπρου, η Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής διευκρινίζει ότι, η Ιερά Μόνη Οσίου Αββακούμ φυλάσσεται και προστατεύεται επί 24ώρου βάσεως.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης, λαμβάνονται όλα τα μέτρα ασφαλείας για τη Μόνη και οι αρχές είναι κατάλληλα ενημερωμένες και έτοιμες να επέμβουν, σε περίπτωση, που οι φύλακες εντοπίσουν το οποιοδήποτε πρόβλημα.

Σημειώνεται ότι σε δηλώσεις του τονΑπρίλιο, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Γεώργιος έστειλε το ξεκάθαρο μήνυμα ότι στόχος είναι να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση. «Το πότε θα τελειώσει δεν το ξέρω, ξέρω όμως ότι εργάζονται συνεχώς και ότι κάθε μάρτυρα που καλούν, αν υποδείξει εκείνος κάτι που θέλει διερεύνηση, καλώ κι άλλους μάρτυρες και έτσι οι σαφείς οδηγίες μου που είναι οδηγίες και της Ιεράς Συνόδου, είναι να διαλευκανθεί πλήρως και η υπόθεση αυτή και ότι άλλο έχει σχέση είτε ατασθαλίες, είτε κάτι που δεν πάει καλά στην εκκλησία της Κύπρου. Είναι μια αρχή, που πρέπει να συνεχιστεί για να υπάρξει διαλεύκανση και διερεύνηση όλων των πτυχών», είχε πει χαρακτηριστικά. (Διαβάστε σχετικά ΕΔΩ)