O Γέροντας Εφραίμ για την Μητρόπολη Βελγίου

Στο  σημαντικό έργο που επιτελεί η Ιερά Μητρόπολη Βελγίου αναφέρθηκε  ο Καθηγούμενος της Ι.Μ.Μ.Β. Γέροντας Εφραίμ κατά την επίσκεψη του στον ιστορικό Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Αβέρσα.

Αποστολή Αβέρσα, Ραφαήλ Γεωργιάδης / ope.gr

Ο προϊστάμενος του ναού και Πρωτοσυγκελλος της Ι.Μ. αρχιμ. Φιλάδελφος Καφαλής τέλεσε την παράκληση της Υπεραγιας Θεοτόκου παρουσία πιστών, του Μητροπολίτου Βελγίου κ. Αθηναγόρα, του επισκόπου Απολλωνιάδος κ. Ιωακείμ και του Καθηγουμένου Γέροντος Εφραίμ του Βατοπαιδινού.

Ο Μητροπολίτης Βελγίου κ. Αθηναγόρας, καλωσόρισε τον Γέροντα Εφραίμ και τη συνοδεία του στην ενορία του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και στη συνέχεια μίλησε για την ιστορία του Ιερού Ναού.

Το έργο της Μητροπόλεως είναι παρά πολύ σημαντικό, τόνισε ο Γέροντας Εφραίμ, «διότι όταν ένας άνθρωπος έρχεται εδώ και ανάβει ένα κερί μέσα σε αυτό το περιβάλλον, μέσα σε αυτήν την εκκοσμίκευση, μέσα σε αυτόν τον ανεμοστρόβιλο τον πνευματικό ξέρετε πόση παρηγοριά και πόσο κουράγιο παίρνει από τον ουρανό με το να ανάψει ένα κερί;»

«Είναι μεγάλη ανακούφιση για τους ανθρώπους που ζούνε σε ευρωπαϊκά περιβάλλοντα που είναι καθαρά ορθολογιστικά, η παράκληση της Παναγίας, γιατί η παράκληση δεν γίνεται μόνο για όσους βρίσκονται εντός του Ιερού Ναού γίνεται για όλους.

Μνημόνευσε ο π. Φιλάδελφος όλη την πόλη, όλο τον κόσμο, είναι ευλογία μεγάλη, το ότι εσείς μπορείτε και συμμετέχετε και έρχεστε σε αυτήν την ακολουθία την οποία γίνεται» σημείωσε ο καθηγούμενος.

Στη συνέχεια παρατέθηκε κέρασμα σε όλους τους παρευρισκόμενους και ο Γέροντας Εφραίμ δώρισε μια εικόνα της Παναγίας της Παραμυθίας στον προϊστάμενο του ναού, εις ανάμνηση της επίσκεψης.