Βέλγιο: Ο Γέροντας Εφραίμ μίλησε για την σύγχρονη πνευματική ζωή (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Στην Ιερά Μητρόπολη Βελγίου βρίσκεται ο Γέροντας Εφραίμ Βατοπαιδινός έπειτα από πρόσκληση του οικείου Ποιμενάρχου, Μητροπολίτου Βελγίου κ. Αθηναγόρα. Ο Γέροντας Εφραίμ θα πραγματοποιήσει σειρά πνευματικών όμιλιων και θα τελέσει το μυστήριο της Θείας Ευχαριστιας σε Ιερούς Ναούς και Ιερές Μονές της τοπικής Μητρόπολης.
Αποστολή Βέλγιο, Ραφαήλ Γεωργιάδης

Με αφορμή την αυριανή ενθρόνιση του Σταυρού του Μεγάλου Κωνσταντίνου στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στη Μπρυζ, ο Γέροντας Εφραίμ πραγματοποίησε πνευματική ομιλία, στο μεγάλο σεμινάριο της Μπρυζ σήμερα το απόγευμα 31 Μαΐου 2024 με θέμα «Μαρτυρία του Άθω για τη σύγχρονη πνευματική ζωή».
Η ομιλία  του Γέροντα μεταφράστηκε παράλληλα στα γαλλικά, στα αγγλικά, στα πολωνικά, στα ρωσικά και στα γερμανικά.
Τον καθηγούμενο της ΙΜΜ Βατοπαιδίου αρχιμανδρίτη Εφραίμ  υποδέχτηκε, καλωσόρισε και παρουσίασε στους ακροατές ο Μητροπολίτης Βελγιου κ. Αθηναγόρας.
Το αμφιθέατρο της εκκλησιαστικής σχολής γέμισε με κόσμο όπου όλοι οι ακροατές άκουγαν με προσοχή τα λόγια του αγιορείτη γέροντα . Στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση μαζί του κατά την οποία έδωσε απαντήσεις  σε ερωτήματα των παρευρισκόμενων.
Ήταν άλλωστε μια μοναδική ευκαιρία για τον κόσμο της βελγικής περιφέρειας να βρεθεί κοντά σε έναν αγιορείτη Γέροντα ο οποίος μοιράστηκε μαζί τους βιωματικές εμπειρίες από το περιβόλι της Παναγίας .
Στην ομιλία του Καθηγουμένου της Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντος Εφραίμ παρέστη και ο Καρδινάλιος πρώην Αρχιεπίσκοπος Μαλινών – Βρυξελών Jozef De Kesel. Ακολούθησε δεξίωση στην τράπεζα της σχολής.