Γενικά ΘέματαΙερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου

Χειροτονία πρεσβυτέρου από τον Βελγίου Αθηναγόρα

3 Ιουνίου 2024

Χειροτονία πρεσβυτέρου από τον Βελγίου Αθηναγόρα

Την Κυριακή 2 Ιουνίου 2024 στον Ιερό Καθεδρικό ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Βρυξελλών τελέσθηκε η Ακολουθία του όρθρου και η τρισαρχιερατική θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Βελγίου κ.Αθηναγόρα και συλλειτουργούντων των Επισκόπων Λεύκης κ. Ευμενίου (Ι.Μ. Γερμανίας) και του Απολλωνιάδος κ. Ιωακείμ.

Αποστολή – Βρυξέλλες, Ραφαήλ Γεωργιάδης / ope.gr

Στην Θεία Λειτουργία συμμετείχε και ο Πανασιολογιώτατος Καθηγούμενος της Ι.Μ.Μ.Β. Γέροντας Εφραίμ, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο, αναφερόμενος στην Ευαγγελικη περικοπή. 

Ο Γέροντας Εφραίμ και η συνοδεία του βρίσκεται στο Βέλγιο προσκεκλημένος του οικείου Μητροπολίτου για πνευματικές ομιλίες σε πόλεις και περιοχές της τοπικής Μητρόπολης.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Βελγίου κ.Αθηναγόρας τέλεσε την εις πρεσβύτερο χειροτονία του διακόνου Δαβίδ Νεμπιερίτσε.

Ο Μητροπολίτης Βελγίου κ. Αθηναγόρας μίλησε με πατρικά λόγια στο νέο πρεσβύτερο και αναφέρθηκε κυρίως στο έργο του ιερέα την σημερινή μέρα.

Στον κατάμεστο Ιερό Ναό μεταξύ των πιστών παρευρέθηκε και ο Γενικος Πρόξενος της Ελλάδας στις Βρυξέλλες κ. Βασίλειος Ζαρμπαλής.

 

   

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Ευλογίες από το Άγιο Όρος σε πόλεις του Βελγίου

Βέλγιο: Ο Γέροντας Εφραίμ μίλησε για την σύγχρονη πνευματική ζωή (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)