Γενικά Θέματα

“Η πατρίδα είναι μάνα, έχει μνήμη, θυμάται…”- Κατάμεστο το «Μάριος Τόκας» στη Λεμεσό στην εκδήλωση για τα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή

29 Μαΐου 2024

“Η πατρίδα είναι μάνα, έχει μνήμη, θυμάται…”- Κατάμεστο το «Μάριος Τόκας» στη Λεμεσό στην εκδήλωση για τα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο κατάμεστο κηποθέατρο «Μάριος Τόκας» χθες το βράδυ, 28 Μαΐου, η επετειακή εκδήλωση “Η πατρίδα είναι μάνα, έχει μνήμη, θυμάται…” για τα 50 χρόνια από την βάρβαρη τουρκική εισβολή στην Κύπρο. Την εκδήλωση διοργάνωσε η Φιλόπτωχος Αδελφότητα της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους κ. Γεώργιος, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος, ο Δήμαρχος Λεμεσού κ. Νίκος Νικολαΐδης, η εκπρόσωπος της Υπουργού Παιδείας, κ. Ζωή Πολυδώρου και άλλοι πολιτειακοί αξιωματούχοι.

Στην εκδήλωση είχε τιμητική παρουσία ο καταξιωμένος τραγουδιστής Γιώργος Νταλάρας. Στο τραγούδι, επίσης, ήταν ο Δημήτρης Φανής και η Ασπασία Στρατηγού.

Ακόμη συμμετείχαν η Φιλαρμονική του Δήμου Μέσα Γειτονιάς υπό την διεύθυνση του Πάρη Ξάνθου, οι Χορωδίες της Μητροπόλεώς μας “Ρωμανός ο Μελωδός” και “ΑΝΑΤΟΛΗ”, υπό την διεύθυνση του π. Νικολάου Λυμπουρίδη, το Σχήμα Παραδοσιακών οργάνων Ι. Μητροπόλεως Λεμεσού.

Ενορχηστρώσεις-Πιάνο: Νεοκλής Νεοφυτίδης. Μπουζούκι: Γιώργος Δημητρίου, Κόντραμπάσο: Νικόλας Τρύφωνος, Ντράμς: Σωτήρης Γιατρού.

Επιμέλεια Σκηνικών και συντονισμός Εκδήλωσης: αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Κωνσταντίνου.

Γενική επιμέλεια και παρουσίαση της εκδήλωσης: ο πρωτοσύγκελος της μητροπόλεώς μας αρχιμανδρίτης Ισαάκ.