Γενικά ΘέματαΕιδήσεις και ΑνακοινώσειςΗμερολόγιο Εκδηλώσεων

Συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα οι εργασίες του Συνεδρίου των Αρχόντων στην Αθήνα

28 Μαΐου 2024

Συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα οι εργασίες του Συνεδρίου των Αρχόντων στην Αθήνα

Συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα οι εργασίες του Δ’ Διεθνούς Συνεδρίου των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου το οποίο διεξάγεται στην Αθήνα.  

Το θέμα του Συνεδρίου είναι “Προστασία της Θρησκευτικής Ελευθερίας, της Δημοκρατίας & των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων”. Οι εργασίες ξεκίνησαν με την τελετή  έναρξης του Συνεδρίου το πρωί της Δευτέρας, 27 Μαϊου, στη Στοά του Αττάλου στο κέντρο της Αθήνας. Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας οι εργασίες συνεχίστηκαν στην αίθουσα της Παλαιάς Βουλής των Ελλήνων με ομιλητή τον ρωμαιοκαθολικό Αρχιεπίσκοπο Βίλνιους (Λιθουανίας) Gintaras Grusas.

Στις εργασίες, οι οποίες συνεχίζονται σήμερα για δεύτερη ημέρα στο Ζάππειο Μέγαρο, τον Οικουμενικό Πατριάρχη εκπροσωπεί ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, ενώ συμμετέχουν Ιεράρχες του Οικουμενικού Θρόνου και πολλοί Άρχοντες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Μετά το συνέδριο, ο κ. Μαρτίνος και ο Δρ. Λυμπεράκης θα συγκαλέσουν την πρώτη Διεθνή Διάσκεψη των Αρχόντων, στην οποία θα σχεδιάσουν πρωτοβουλίες για την υπεράσπιση του Οικουμενικού Πατριαρχείου και θα δημιουργήσουν μια πλατφόρμα, μέσω της οποίας θα συντονίσουν τις δραστηριότητες των Αρχόντων στις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Ευρώπη και την Αυστραλία.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Οικουμενικός Πατριάρχης: Η Ορθοδοξία καλείται σήμερα να λειτουργήσει ως θετική πρόκληση στον σύγχρονο κόσμο

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Στην εποχή μας πολλοί σφετερίζονται κοινές αξίες της ανθρωπότητας