Γενικά ΘέματαΕιδήσεις και Ανακοινώσεις

Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό: Σέβομαι τις θέσεις της Εκκλησίας, όμως, αναφερόμαστε σε επιλογές της Πολιτείας και όχι στις θεολογικές πεποιθήσεις

24 Ιανουαρίου 2024

Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό: Σέβομαι τις θέσεις της Εκκλησίας, όμως, αναφερόμαστε σε επιλογές της Πολιτείας και όχι στις θεολογικές πεποιθήσεις

Το θέμα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών είναι θέμα ισότητας που δεν προσφέρεται για διχαστικές προκλήσεις. Σέβομαι τις θέσεις της Εκκλησίας, όμως, αναφερόμαστε σε επιλογές της Πολιτείας και όχι στις θεολογικές πεποιθήσεις. Αυτά είπε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Δείτε το βίντεο ΕΔΩ

Αναφερόμενος στη ρύθμιση για την ισότητα στον πολιτικό γάμο, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα για την ισοτιμία όλων των πολιτών και την προστασία ομόφυλων ζευγαριών. “Μιλάμε για κάτι που ισχύει σε 36 χώρες σε 5 ηπείρους”, χωρίς να έχει αλλάξει η κοινωνική συνοχή.

Συζητήσαμε νηφάλια και χωρίς ακρότητες μέσα στην κοινωνία, αλλά και στα κόμματα, όπως είπε τονίζοντας ότι σέβεται όλες τις απόψεις. Ακούστηκαν και οι φωνές των ομόφυλων γονέων οι οποίοι μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι ότι το παιδί τους δεν θα καταλήξει σε ίδρυμα. Η νέα ρύθμιση προσθέτει δικαιώματα σε μερικούς χωρίς να αφαιρεί τα δικαιώματα στους πολλούς, όπως ανέφερε. Είπε ακόμα ότι η ρύθμιση που έρχεται δεν αλλάζει όσα ισχύουν για την παρένθετη κύηση στην Ελλάδα.

Φωτογραφία αρχείου

ope.gr