Επιστήμες, Τέχνες & ΠολιτισμόςΚοινωνιολογικά (κοινωνική πρόνοια & οικογενειακά θέματα)

ΤΕΠΑΚ: Παραδόθηκε από τον Δήμο Πάφου στην ακαδημαική αρχή το εντυπωσιακό κτηριακό συγκρότημα

3 Σεπτεμβρίου 2023

ΤΕΠΑΚ: Παραδόθηκε από τον Δήμο Πάφου στην ακαδημαική αρχή το εντυπωσιακό κτηριακό συγκρότημα

Σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε το πρωί σήμερα, ο Δήμος Πάφου παρέδωσε και επισήμως στην ακαδημαική αρχή του ΤΕΠΑΚ το νέο κτηριακό συγκρότημα που ανεγέρθηκε για να στεγάσει τη σχολή του πανεπιστημίου που θα λειτουργεί από φέτος στην πόλη. Την παραλαβή της υποδομής έκανε ο Πρύτανης του ΤΕΠΑΚ, κ. Ζαφείρης, ο οποίος έφθασε στην Πάφο συνοδευόμενος από το σύνολο σχεδόν της πρυτανείας του ιδρύματος και ο οποίος παρέλαβε το κτήριο από τον Δήμαρχο Πάφου, Φαίδωνα Φαίδωνος.

Σε χαιρετισμούς τους τόσο ο Δήμαρχος Πάφου όσο και ο Πρύτανης του ΤΕΠΑΚ τόνισαν ιδιαίτερα την σημασία που έχει σε ακαδημαικό, κοινωνικό, επιστημονικό και οικονομικό επίπεδο η μεταφορά μιας πανεπιστημιακής κρατικής σχολής στην Πάφο και επεσήμαναν τα αμοιβαία οφέλη που θα έχει η λειτουργία της από τον Σεπτέμβριο.

Το κτήριο που θα στεγάζει την Σχολή Διοίκησης, Τουρισμού, Φιλοξενίας και Επιχειρηματικότητας του ΤΕΠΑΚ που θα λειτουργεί στην πόλη, αποκαλύφθηκε στο κοινό και τις αρχές της Πάφου την περασμένη Δευτέρα και Τρίτη. Το διήμερο εκείνο οι νεοανεγερθείσες κτηριακές εγκαταστάσεις, άνοιξαν για το κοινό για επίσκεψη και ξενάγηση. Εκατοντάδες πολίτες της Πάφου, φοιτητές, εκπρόσωποι φορέων και οργανισμών, έσπευσαν το διήμερο αυτό στον χώρο και ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις, οι οποίες είναι υπερσύγχρονες και λειτουργικά και αισθητικά άρτιες.

Το Κτήριο της Σχολής βρίσκεται επί της οδού Αμπελοκήπων παρά τον Ιερό Ναό Παναγίας Παντάνασσας.

Πηγή: philenews.com