Ιστορία, Αρχαιολογία, Παλαιογραφία, Στρατιωτικά & Εθνικά θέματα

Μητσοτάκης – Ερντογάν: Συμφώνησαν να βελτιώσουν τις διμερείς σχέσεις παρά τις διαφορές

14 Μαρτίου 2022

Μητσοτάκης – Ερντογάν: Συμφώνησαν να βελτιώσουν τις διμερείς σχέσεις παρά τις διαφορές

Σύμφωνα με την τουρκική Προεδρία, οι δύο ηγέτες κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησης τους, συμφώνησαν να βελτιώσουν τις διμερείς σχέσεις παρά τις διαφορές, ενώ επισημαίνεται ο σημαντικός ρόλος της Ελλάδας και της Τουρκίας στην ευρωπαϊκή αρχιτεκτονική ασφάλειας, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία. «Ωφέλιμη για την περιοχή η βελτίωση της συνεργασίας» των δύο χωρών, σημειώνει η τουρκική πλευρά, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu.

Την ίδια στιγμή σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο, ο πρόεδρος Ερντογάν, κατά την υποδοχή του Μητσοτάκη, δήλωσε ότι διατηρεί την πίστη του στην πρόοδο στα προβλήματα του Αιγαίου, τη μειονότητα, την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, τη λαθρομετανάστευση και τη βελτίωση των σχέσεων.

«Έχουμε πολλά να πούμε», είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός κατά την έναρξη της συνάντησης, «θα τα συζητήσουμε όλα αυτά», απάντησε ο Τούρκος πρόεδρος. Μετά τη συνάντησή του με τον Τούρκο πρόεδρο, ο πρωθυπουργός μετέβη στο Σισμανόγλειο Μέγαρο στο Πέραν, προκειμένου να συναντηθεί με τον Οικουμενικό πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Πηγή: iellada.gr