Υγεία και ιατρικά θέματα

Εγραψαν ιστορία: Επανασυγκόλλησαν με επιτυχία χέρι σε παιδί στην Ελλάδα, που είχε κοπεί από το ύψος του ώμου

17 Φεβρουαρίου 2022

Εγραψαν ιστορία: Επανασυγκόλλησαν με επιτυχία χέρι σε παιδί στην Ελλάδα, που είχε κοπεί από το ύψος του ώμου

Η πρώτη επανασυγκόλληση άκρου στο ύψος του ώμου σε παιδί στην Ελλάδα είναι γεγονός. Έγινε από γιατρούς τριών νοσοκομείων στο Παίδων Αγία Σοφία.

Η πρώτη επανασυγκόλληση άκρου στο ύψος του ώμου σε παιδί στην Ελλάδα είναι γεγονός και το παιδάκι που έκανε αυτή την επέμβαση είναι ο 11χρονος από τη Ζάκυνθο που ακρωτηριάστηκε, όταν το αριστερό του χέρι μπλέχτηκε στον άξονα ενός τρακτέρ.

Το παιδί νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία ,όπου επιτεύχθηκε από τους γιατρούς αυτός ο ιατρικός άθλος. Όπως ανακοίνωσε το νοσοκομείο, ο μικρός ασθενής έφθασε με ασθενοφόρο στις 12 Φεβρουαρίου, σε καλή γενική κατάσταση. Το ακρωτηριασμένο μέλος μεταφέρθηκε ταυτόχρονα.

Γιατροί από τρία νοσοκομεία
Το απόγευμα της ίδιας μέρας εισήλθε στο χειρουργείο όπου και υπεβλήθη σε χειρουργική επανασυγκόλληση άνω άκρου στο ύψος του ώμου. Η επέμβαση ολοκληρώθηκε με επιτυχία στις 02:00 ξημερώματα της 13ης Φεβρουαρίου. Για αυτή την επέμβαση -την πρώτη στη χώρα- συγκροτήθηκε χειρουργική ομάδα με συμμετοχή γιατρών από τρία Νοσοκομεία της Αττικής, το Λαϊκό, το ΚΑΤ και το Παίδων Αγία Σοφία.

Υπενθυμίζεται ότι ο 11χρονος ακρωτηριάστηκε στο αριστερό του χέρι από τον ώμο, όταν σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, πλησίασε στο τρακτέρ, το οποίο ήταν σε λειτουργία, καθώς ο πατέρας του ράντιζε και άγνωστο ακόμα πως, το αριστερό του χέρι μπλέχτηκε στον άξονα.

Το παιδί διακομίστηκε αμέσως στο Νοσοκομείο Ζακύνθου και μπήκε στο χειρουργείο εσπευσμένα, για να σταματήσουν την αιμορραγία και να σώσουν τη ζωή του. Αμέσως μετά το τέλος της πολύωρης χειρουργικής επέμβασης, πραγματοποιήθηκε η αεροδιακομιδή του στην Αθήνα.

Πηγή: thetoc.gr