Γαστρονομία

Πλιγούρι πιλάφι

4 Δεκεμβρίου 2020

Πλιγούρι πιλάφι

Υλικά
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πιπεριά κέρατο ψιλοκομμένη
1 σκελίδα σκόρδο
1 φλυτζανα πλιγούρι
Ελαιόλαδο
1 ντομάτα τριμμένη
100 γραμμάρια σάλτσα ντομάτας
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού κέτσαπ
Αλάτι,πιπέρι, κύμινο κατά προτίμηση
Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα με ελαιόλαδο ρίχνουμε το κρεμμύδι,το σκόρδο και τη πιπεριά,και τσιγαριζουμε.

Προσθέτουμε το πλιγούρι και τσιγαριζουμε λιγάκι.Ριχνουμε στη συνεχεια τη ντομάτα,τη σάλτσα,τη ζάχαρη, το κέτσαπ και τα μπαχαρικά.

Στο τέλος ρίχνουμε διομιση φλυτζανες βραστό νερό,και αφήνουμε το φαγητό να γίνει.

Είναι το τέλειο συνοδευτικό για τα μπιφτέκια ψαριού

 

Πηγή: Αγιορειτικη Μαγειρική Κληρονομιά