Μακαρονάδα για χορτοφάγους με λευκή σάλτσα, μανιτάρια και πιπεριές
21 Αυγούστου 2020
500 γρ. μακαρόνια
1 φυτική κρέμα γάλακτος light
2 κουταλιές της σούπας Ελαιόλαδο
200 γρ. μανιτάρια κομμένα (σε κονσέρβα)
2 μέτριες πιπεριές
200 γρ. καλαμπόκι (σε κονσέρβα)
2 ξερά κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
1 κύβο λαχανικών
Χωριό Ποικιλία τριμμένων τυριών με γραβιέρα
εκτέλεση
- Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε το καλαμπόκι και τα μανιτάρια, τα οποία προηγουμένως έχουμε στραγγίξει και στύψει με το χέρι για να φύγουν τα υγρά τους.
- Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τις πιπεριές, τα κρεμμύδια και το σκόρδο και τα ρίχνουμε κι αυτά στο μπολ.
- Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το Ελαιόλαδο και τα λαχανικά και τα σοτάρουμε για περίπου 5 λεπτά.
- Μόλις σοταριστούν, ρίχνουμε 1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό και τον κύβο λαχανικών. Συνεχίζουμε το βράσιμο για ακόμη 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το αλάτι και το πιπέρι και βράζουμε για ακόμη 5 λεπτά μέχρι να σφίξει η κρέμα.
- Τέλος, ρίχνουμε το μίγμα στα μακαρόνια, τα οποία έχουμε προηγουμένως βράσει σε αλατισμένο νερό για 10 περίπου λεπτά.
- Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε, αν θέλουμε, Ποικιλία τριμμένων τυριών με τριμμένη.
Πηγή: zoyridi.blogspot.gr