Γαστρονομία

Πιλάφι µε δαµάσκηνα και βερίκοκα

15 Ιουλίου 2020

Πιλάφι µε δαµάσκηνα και βερίκοκα

Υλικά Συνταγής
2 φλ. ρύζι για πιλάφι (µακρύκοκκο)
4 φλ. ζωµός λαχανικών (ζεστό)
3 κ.σ. βούτυρο
1 µικρό ξερό κρεµµύδι ψιλοκοµµένο
250 γραµ. δαµάσκηνα αποξηραµένα χωρίς κουκούτσι
250 γραµ. βερίκοκα αποξηραµένα
1 φλ. µαυροδάφνη
1 πρέζα κανέλα
φιστίκια Αιγίνης για το γαρνίρισµα ή καρύδια

Εκτέλεση
Για το ρύζι με αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς ζεσταίνουμε πρώτα τις 2 κ.σ. βούτυρο και προσθέτουμε το κρεμμύδι να γίνει διάφανο, για 3΄-4΄, σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε να λαδωθεί. Προσθέτουμε το ζεστό ζωμό, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά το πιλάφι μέχρι να εμφανιστούν τρυπούλες στην επιφάνεια. Δείγμα ότι ήπιε τα υγρά του και είναι έτοιμο. Το διατηρούμε σκεπασμένο με πετσέτα και καπάκι.

Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο βούτυρο και σε μέτρια φωτιά προσθέτουμε τα δαμάσκηνα και τα βερίκοκα. Τα ανακατεύουμε να βουτυρωθούν καλά. Προσθέτουμε τη μαυροδάφνη και την κανέλα. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να φουσκώσουν τα φρούτα και η σάλτσα που θα μείνει θα είναι πυκνή σαν μέλι. Σερβίρουμε το πιλάφι σε πιατέλα, γαρνίρουμε με τα φρούτα και τους ξηρούς καρπούς.

 

Πηγή: argiro.gr