Θαύματα και θαυμαστά γεγονότα

Ο Άγιος Παρθένιος κάνει καλά από καρκίνο 26χρονη νέα από τη Χαλκίδα!

10 Σεπτεμβρίου 2019

Ο Άγιος Παρθένιος κάνει καλά από καρκίνο 26χρονη νέα από τη Χαλκίδα!

Άγιος Παρθένιος Επίσκοπος Λαμψάκου.

Το θαύμα αυτό έχει σχέση με μία κοπέλλα, την κ. Στρατούλα από τη Χαλκίδα που στα 26 της χρόνια, τον Σεπτέμβριο του 1996, προσβλήθηκε από καρκίνο. Να πώς μας διηγείται η ίδια τον θαυματουργικό τρόπο με τον οποίο απαλλάχτηκε από αυτόν.

«Στα 26 μου χρόνια, μια εξέταση έδειξε ότι είχα προσβληθεί από τον ιό, που αλλοιώνει τα κύτταρα έξω από τον τράχηλο. Οι γιατροί μου έκαναν κάποια επέμβαση, κόβοντας ένα κομμάτι από τον τράχηλο. Μετά από τρεις μήνες άλλη εξέταση έδειξε ότι είχα γιατρευτεί.

Ύστερα από κάποιο διάστημα μου ξαναχτύπησε την πόρτα. Τότε αποφάσισα να θέσω τη ζωή μου στα χέρια του Αγίου Παρθενίου. Νήστεψα 40 ημέρες, εξομολογήθηκα, κοινώνησα και καθημερινά διάβαζα τον Παρακλητικό Κανόνα του Αγίου.

Από την πρώτη κιόλας μέρα, είδα στον ύπνο μου τρεις φορές να εμφανίζεται και να χάνεται μπροστά μου μια τεράστια εικόνα του Αγίου Παρθενίου. Ήταν μεγάλη σαν όλο το δωμάτιο και φωτεινή.

Τότε ξυπνώντας, κατάλαβα ότι ο Άγιος με είχε ακούσει και ήταν δίπλα μου. Δεν έπαψα να είμαι και εγώ κοντά του.

Όταν ξανάκανα την εξέταση, η απάντηση ήταν αρνητική για τον ιό και είχε μείνει πια μια απλή φλεγμονή. Με δάκρυα ευχαρίστησα τον Άγιο Παρθένιο και αποφάσισα να συνεχίσου με περισσότερη πίστη τις προσευχές μου.

Η επόμενη εξέταση ήταν αρνητική για κάθε κακοήθεια και δεν υπήρχε ούτε φλεγμονή. Όλα αυτά χωρίς φάρμακα, χωρίς γιατρούς, χωρίς τις επώδυνες και βασανιστικές θεραπείες για τον καρκίνο, που εφαρμόζουν οι γιατροί στις μέρες μας».

Πηγή: Άγιος Παρθένιος Επίσκοπος Λαμψάκου ο θαυματουργός· Βίος, Παρακλητικός Κανών και Χαιρετισμοί του Αγίου Παρθενίου, επιμέλεια έκδοσης Νίκος Ροδοσθένους, Λευκωσία 2019.