Γαστρονομία

Χοιρινό με πατάτες

1 Ιουλίου 2019

Χοιρινό με πατάτες

recipe_main_akis-petretzikis-xoirino-me-patatesΣυστατικά

Για το χοιρινό

  • ελαιόλαδο, για πασπάλισμα
  • 5-6 κλ. θυμάρι, μόνο τα φύλλα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 ½  κιλό χοιρινή λάπα
  • 300 γρ. τυρί κρέμα
  • 15 λιαστές ντομάτες , ψιλοκομμένες
  • ½ κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες
  • ½ κίτρινη πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες
  • ½ πράσινη πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες
  • 200 ml λευκό κρασί  ή νερό

Για τις πατάτες

  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 1 κύβο ζωμό κότας
  • 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
  • 1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 κιλό πατάτες baby
Clock dfcc0e208d138d9bd767c6f1f85dfe28624afa0652c24ad00a1a457ca3ec6e0d

3 ώρες 30 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης
Shares 5606bf075942176c08f602bcfddfb1eae4f9ffc25749ab7454da85f803864740

Οικογενειακή
Μερίδα/ες
Difficulty ff7c9d703c99daf2ec2af59a591ebe31b6bd74796afe6167236e1316b56ed4a6

1
Βαθμός Δυσκολίας
Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 ° C στον αέρα.
  • Στον πάγκο εργασίας μας στρώνουμε αλουμινόχαρτο και σκεπάζουμε με μία λαδόκολλα.
  • Πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο τη λαδόκολλα, προσθέτουμε το θυμάρι, το πιπέρι, το αλάτι και τη χοιρινή λάπα.
  • Με την βοήθεια ενός μαχαιριού, ανοίγουμε το κρέας.
  • Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και το απλώνουμε (δεν βάζουμε στην πάνω πλευρά του κρέατος).
  • Συνεχίζουμε προσθέτοντας τις λιαστές ντομάτες, και τις χρωματιστές πιπεριές.
  • Τυλίγουμε το κρέας σε ρολό με τη βοήθεια της λαδόκολλας και το βάζουμε το στην γάστρα.
  • Προσθέτουμε το λευκό κρασί, σκεπάζουμε την  γάστρα και ψήνουμε στον φούρνο για 2 ώρες.
  • Παράλληλα σε ένα μπολ προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τον κύβο, την καπνιστή πάπρικα, το σκόρδο, τον χυμό από το λεμόνι και ανακατεύουμε με το σύρμα.
  • Ρίχνουμε στο μπολ τις πατάτες baby, ανακατευουμε ελαφρά και αφήνουμε να μαριναριστούν μέχρι να ψηθεί το χοιρινό.
  • Μετά από τις 2 ώρες ψησίματος προσθέτουμε τις πατάτες στην γάστρα, φροντίζουμε να πάνε κάτω από το χοιρινό, σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε για άλλη 1 ώρα
  • Βγάζουμε το καπάκι από την γάστρα, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο από το χοιρινό και χαράσσουμε το κρέας
  • Ψήνουμε για 10-20 λεπτά στο γκριλ χωρίς καπάκι
  • Όταν ετοιμαστεί, αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να ξεκουραστεί για15 λεπτά
  • Για να σερβίρουμε κόβουμε το κρέας σε κομμάτια, προσθέτουμε τις πατάτες, λίγο φρέσκο θυμάρι, πιπέρι και ελαιόλαδο

Πηγή:  akispetretzikis.com