Γαστρονομία

Τραχανότο με φινόκιο και μανιτάρια

10 Ιανουαρίου 2019

Τραχανότο με φινόκιο και μανιτάρια

recipe_main_akis-petretzikis-traxanoto-finokio-siteΣυστατικά
1 μέτριο κρεμμύδι
2 σκ. σκόρδο
250 γρ. μανιτάρια agaricus μικρά
2 μέτρια φινόκιο καθαρισμένα από τα εξωτερικά “φύλλα”
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. σπόρους γλυκάνισο
2 κλ. θυμάρι, μόνο τα φύλλα
350 γρ. ξινός τραχανάς
100 γρ. ούζο
500 γρ. νερό
1 κύβο λαχανικών
αλάτι
πιπέρι
2 φρέσκα κρεμμύδια
1 ντομάτα
50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη

Clock dfcc0e208d138d9bd767c6f1f85dfe28624afa0652c24ad00a1a457ca3ec6e0d

30 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης
Shares 5606bf075942176c08f602bcfddfb1eae4f9ffc25749ab7454da85f803864740

4-6
Μερίδα/ες
Difficulty ff7c9d703c99daf2ec2af59a591ebe31b6bd74796afe6167236e1316b56ed4a6

1
Βαθμός Δυσκολίας
Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  • Κόβουμε τα μανιτάρια στα 4 και βάζουμε σε ένα μπολ.
  • Κόβουμε το φινόκιο στη μέση κατά μήκος και τα κόβουμε σε λεπτές κάθετες φέτες.
  • Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί.
  • Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο, τα μανιτάρια και τις φέτες φινόκιο μαζί με τους σπόρους γλυκάνισου και τα φύλλα θυμαριού.
  • Σοτάρουμε για 5 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν τα λαχανικά και να καβουρδιστούν οι σπόροι.
  • Προσθέτουμε τον τραχανά και ανακατεύουμε με τη βοήθεια μιας ξύλινης κουτάλας για 2-3 λεπτά να ανακατευτεί με τα υπόλοιπα λαχανικά.
  • Σβήνουμε με το ούζο και περιμένουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ του.
  • Στην συνέχεια, προσθέτουμε το νερό και τον κύβο λαχανικών, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα με την κουτάλα  να μην κολλήσει ο τραχανάς στον πάτο της κατσαρόλας.
  • Αφού απορροφηθεί το νερό, ο τραχανάς μας είναι έτοιμος.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά, ψιλοκόβουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι, την ντομάτα και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
  • Ελέγχουμε τα καρυκεύματα, πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και σερβίρουμε.

Πηγή:  akispetretzikis.com