Γαστρονομία

Χοιρινό με τζίντζερ

2 Ιανουαρίου 2019

Χοιρινό με τζίντζερ

Υλικά
30 γρ. αποξηραµένα µανιτάρια
1 κουτ. σούπας fish sauce* (σάλτσα ψαριού)
1½ κουτ. σούπας oyster sauce* (σάλτσα στρειδιού)
1/2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
3-4 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκοµµένες
500 γρ. άπαχο χοιρινό (ψαρονέφρι ή από µπούτι), σε λεπτές λωρίδες 2-3 εκ.
25 γρ. τζίντζερ φρέσκο, σε µικρά και λεπτά µπαστουνάκια
1 µικρό κρεµµύδι ξερό, σε χοντρές φέτες
το λευκό και τρυφερό πράσινο µέρος από 2 φρέσκα κρεµµυδάκια, κοµµένα σε φέτες
τριµµένο λευκό πιπέρι, για το πασπάλισµα
1 κόκκινη πιπεριά τσίλι, ξεσποριασµένη και κοµµένη σε λεπτές φέτες, για το γαρνίρισµα
φύλλα κόλιανδρου ή µαϊντανού, για το γαρνίρισµα
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριµµένο

Διαδικασία
Μουλιάζουµε τα µανιτάρια σε καυτό νερό για 2-3 λεπτά ή µέχρι να µαλακώσουν και στη συνέχεια τα στραγγίζουµε.

Αναµειγνύουµε τη σάλτσα ψαριού, τη σάλτσα στρειδιού, 2 κουτ. σούπας νερό και τη ζάχαρη σε ένα µικρό µπολ.

Ζεσταίνουµε το λάδι σε ένα γουόκ ή σε ένα τηγάνι και σοτάρουµε το σκόρδο σε µέτρια φωτιά για 1-2 λεπτά, µέχρι να ροδίσει ελαφρά. Προσθέτουµε το χοιρινό και σοτάρουµε σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς για 2-3 λεπτά ή µέχρι να µαγειρευτεί. (Αν θέλουµε, για να σοταριστεί καλύτερα το κρέας, το κάνουµε σε δόσεις, µοιράζοντας ανάλογα και το σκόρδο.)

Προσθέτουµε το τζίντζερ, το κρεµµύδι, τα µανιτάρια και το µείγµα µε τις σάλτσες στο γουόκ. Σοτάρουµε ανακατεύοντας συνεχώς για 1-2 λεπτά. ∆οκιµάζουµε και αλατοπιπερώνουµε, αν χρειάζεται. Προσθέτουµε ανακατεύοντας τα φρέσκα κρεµµυδάκια.

Μεταφέρουµε σε µια πιατέλα σερβιρίσµατος και πασπαλίζουµε µε τριµµένο πιπέρι, φέτες τσίλι και φύλλα κόλιανδρου. Συνοδεύουµε µε noodles ή ρύζι απλό.

* σε µεγάλα σούπερ µάρκετ και σε µαγαζιά µε έθνικ προϊόντα

 

Πηγή: gastronomos.gr