Γαστρονομία

Φαρφάλες ολικής με πέστο φουντουκιού

13 Νοεμβρίου 2018

Φαρφάλες ολικής με πέστο φουντουκιού

recipe_main_akis-petretzikis-farfales-pesto-fountoukiou-siteΣυστατικά
  • 500 γρ. φαρφάλες ολικής άλεσης

Για την πέστο

  • ½ ματσάκι μαϊντανός, μόνο τα φύλλα
  • 130 γρ. φουντούκια
  • 1 κ.σ. διατροφική μαγιά
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 130 γρ. ελαιόλαδο
  • χυμό από ½ λεμόνι

Για το σερβίρισμα

  • ξύσμα από ½ λεμονιού
  • ψιλοκομμένος μαϊντανός (προαιρετικά)
  • χοντροκομμένο φουντούκι (προαιρετικά)
15 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης
Shares 5606bf075942176c08f602bcfddfb1eae4f9ffc25749ab7454da85f803864740

4
Μερίδα/ες
Difficulty ff7c9d703c99daf2ec2af59a591ebe31b6bd74796afe6167236e1316b56ed4a6

1
Βαθμός Δυσκολίας
Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Σε μία κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνουμε τις φαρφάλες.
  • Βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, μείον ένα λεπτό. Θέλουμε τα μακαρόνια μας να είναι al dente.
  • Σε ένα μούλτι βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το ξύσμα λεμονιού και χτυπάμε για 3 λεπτά μέχρι να ομοιογενοποιηθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους και να έχουμε μια πάστα.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα ζυμαρικά με το πέστο και σερβίρουμε με το ξύσμα λεμονιού, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και τα έξτρα φουντούκια.
  • Αν θέλουμε πασπαλίζουμε και με λίγο έξτρα ελαιόλαδο

Πηγή:  akispetretzikis.com