Μαυρολάχανα με φασόλια
2 Νοεμβρίου 2018
ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ. ξερά φασόλια μπαρμπούνια
- 1½ κιλό μαύρα λάχανα ή παραπούλια
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- αλάτι
- Πιπέρι κόκκινο καυτερό
- 2 κ.σ., καλαμποκάλευρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βράζουμε τα φασόλια για 15΄ και τα σουρώνουμε. Βάζουμε καθαρό νερό στην κατσαρόλα και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τα μαυρολάχανα, αφού πρώτα τα κόψουμε σε λωρίδες, και τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί.
- Σε ένα τηγάνι ροδίζουμε το κρεμμύδι.
- Προσθέτουμε το μίγμα στα φασόλια, αλατίζουμε και ρίχνουμε το πιπέρι.
- Αφήνουμε να πάρουν μια καλή βράση σε χαμηλή θερμοκρασία.
- Λίγο πριν ολοκληρωθεί η παρασκευή του φαγητού ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα 2 κ.σ. καλαμποκάλευρο, ανακατεύουμε να χυλώσει.