Ινδικό πιλάφι με μπασμάτι, σπανάκι και κάσιους
1 Οκτωβρίου 2018
Υλικά
500 γρ. ρύζι Agrino Exotic Basmati
200 γρ. φύλλα σπανακιού, χοντροκομμένα (μπορούμε να πάρουμε και έτοιμα, πλυμένα σε σακουλάκι)
1 καρότο, τριμμένο
2 ντομάτες, σε κυβάκια
1 κρεμμύδι, ξερό, σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κουτ. γλυκού πελτές
1/2 κουτ. γλυκού κύμινο, σε σκόνη
1/2 κουτ. γλυκού κόλιανδρος, σε σκόνη (προαιρετικά)
1 κουτ. γλυκού τσίλι, σε σκόνη ή μπούκοβο
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι
100 γρ. κάσιους, καβουρδισμένα σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λιπαρή ουσία για 2-3 λεπτά
Διαδικασία
Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό, βράζουμε σε μέτρια φωτιά το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Το σουρώνουμε και το κρατάμε στην άκρη.
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαραθεί το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τον κόλιανδρο (αν βάλουμε), το κύμινο και το τσίλι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε το σπανάκι και το καρότο, σκεπάζουμε με το καπάκι, μετριάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Προσθέτουμε το ρύζι και αλάτι και ανακατεύουμε απαλά. Αφήνουμε το ρύζι να σταθεί για 5 λεπτά, γαρνίρουμε με τα κάσιους και σερβίρουμε.
Πηγή: gastronomos.gr