Γαστρονομία

Γεμιστές χοιρινές μπριζόλες με προσούτο και μπρι

27 Σεπτεμβρίου 2018

Γεμιστές χοιρινές μπριζόλες με προσούτο και μπρι

recipe_main_akis-petretzikis-xoirini-mprizola-gemisti-siteΣυστατικά
Για τις μπριζόλες

2 χοντρές xοιρινές μπριζόλες με κόκκαλο κόντρα
αλάτι
πιπέρι
100 γρ. τυρί μπρι (brie)
4 φέτες προσούτο
1 κ.σ. ελαιόλαδο
Για τις πατάτες

3 μέτριες πατάτες βρασμένες
10 κλωνάρια θυμάρι μόνο τα φύλλα
2 κλωνάρια δεντρολίβανο μόνο τα φύλλα
2 κ.σ. βούτυρο
ξύσμα από 1 λεμόνι
αλάτι
πιπέρι

Clock dfcc0e208d138d9bd767c6f1f85dfe28624afa0652c24ad00a1a457ca3ec6e0d

20 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης

Shares 5606bf075942176c08f602bcfddfb1eae4f9ffc25749ab7454da85f803864740

2
Μερίδα/ες

Difficulty ff7c9d703c99daf2ec2af59a591ebe31b6bd74796afe6167236e1316b56ed4a6

1
Βαθμός Δυσκολίας
Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τις μπριζόλες

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 ° C στον αέρα.
  • Με τη βοήθεια ενός κοφτερού μαχαιριού χαράζουμε οριζόντια τις μπριζόλες στην μεριά του λίπους και δημιουργούμε από μία “τσέπη”.
  • Αλατοπιπερώνουμε τις τσέπες αυτές και στην συνέχεια γεμίζουμε με το μισό τυρί σε χοντρές φέτες και το μισό προσούτο σε κάθε μπριζόλα.
  • Τοποθετούμε ενα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει.
  • Ρίχνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και ψήνουμε τις μπριζόλες για 2 λεπτά από κάθε πλευρά ώστε να πάρουν χρώμα.
  • Μεταφέρουμε σε ένα ταψί και ψήνουμε στον φούρνο για 5 λεπτά ακόμα.

Για τις πατάτες

  • Βράζουμε και ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και όσο ακόμα είναι ζεστές τις σπάμε με ένα πιρούνι ελαφρά. Θέλουμε να έχουμε μεγάλα κομμάτια οπότε δεν τις σπάμε πολύ.
  • Μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
  • Ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά και τα ρίχνουμε στις πατάτες, προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε με τις μπριζόλες.