Ψητό μπούτι κοτόπουλο με μηλίτη
16 Αυγούστου 2018
- 500 μλ σάιντερ μήλου (μηλίτης)
- 4 μπούτια κοτόπουλου χωρίς κόκκαλο
- 2 κ.γ μπαχάρι τριμμένο
- αλάτι
- πιπέρι
- 40 γρ βούτυρο
- 2 κόκκινα μήλα,
- 250 γρ λευκά μανιτάρια
- 2 κ.γ αποξηραμένο εστραγκόν
- 50 γρ κρέμα γάλακτος
Για το σερβίρισμα
- baby πατάτες

40 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης

1
Βαθμός Δυσκολίας
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Τοποθετούμε το σάιντερ σε ένα κατσαρολάκι και το φέρνουμε σε βρασμό σε μέτρια φωτιά μέχρι να ελαττωθεί στο μισό.
- Παίρνουμε τα μπούτια από το κοτόπουλο και κόβουμε το καθένα στα τρία.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το κοτόπουλο με το μπαχάρι, το αλάτι και το πιπέρι.
- Παίρνουμε τα μήλα, τα κόβουμε στη μέση, βγάζουμε τη φλούδα και τα κουκούτσια και στη συνέχεια τα κόβουμε σε φέτες ½ εκατοστό η κάθε φέτα.
- Κόβουμε τα μανιτάρια στα τέσσερα.
- Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι με καπάκι λιώνουμε το μισό βούτυρο και σοτάρουμε τα μήλα με τα μανιτάρια μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
- Αφαιρούμε από το τηγάνι και τα κρατάμε ζεστά.
- Στο ίδιο τηγάνι λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο και σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει χρώμα.
- Προσθέτουμε το σάιντερ και φέρνουμε σε βρασμό.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε με σκεπασμένο καπάκι για 20-25 λεπτά μέχρι να μαγειρευτεί το κοτόπουλο.
- Επαναφέρουμε τα μήλα και τα μανιτάρια στο τηγάνι μαζί με το εστραγκόν και την κρέμα, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ακόμα να δέσει η σάλτσα μας.
Πηγή: akispetretzikis.com