Τέλος το πράσινο λουκέτο απ’ τον Chrome | Πώς θα καταλαβαίνεις ότι μια ιστοσελίδα είναι ασφαλής
28 Μαΐου 2018
Τέλος το πράσινο λουκέτο απ’ τον Chrome όπως ανακοίνωσε η Google. Πώς θα καταλαβαίνεις ότι μια ιστοσελίδα είναι ασφαλής για περιήγηση; Η νέα ένδειξη που θα εμφανίζεται.
Τέλος το πράσινο λουκέτο απ’ τον Chrome, ανακοίνωσε η Google αλλαγή που θα δούμε από τον Σεπτέμβρη. Πώς θα καταλαβαίνεις ότι μια ιστοσελίδα είναι ασφαλής και γιατί η Google προχωρά σε αυτήν την μεγάλη αλλαγή;
Σε ένα επίσημο blog spot, ανακοίνωσε η Google πως σταματά η ένδειξη ασφάλειας HTTPS καθώς ο δείκτης «Secure» θα εξαφανιστεί απ’ τον Σεπτέμβρη.
Η έκδοση 69 του Chrome, η οποία θα κυκλοφορήσει από τον Φθινόπωρο, δεν θα έχει την ένδειξη «Secure» στις ιστοσελίδες μαζί με το χαρακτηριστικό πράσινο “λουκέτο”.
Η εταιρεία Google προχωρά στις συγκεκριμένες αλλαγές προκειμένου να ασκήσει πίεση στους developes να υιοθετήσουν το πρότυπο HTTPS, όμως επειδή χρησιμοποιείται από τις περισσότερες ιστοσελίδες πλέον δεν έχει νόημα ύπαρξης στον Chrome.
Από την έκδοση 70 του Chrome, προκειμένου οι χρήστες να αποτρέπονται από την αποστολή δεδομένων μέσω συνδέσεων HTTP, κάθε φορά που θα καλούνται να χρησιμοποιήσουν φόρμες εισαγωγής στοιχείων σε μη ασφαλή websites, θα λαμβάνουν την παρακάτω ειδοποίηση:
«Δεδομένου ότι θα ξεκινήσουμε να μετατρέπουμε όλες τις σελίδες HTTP ως μη ασφαλής, θα προχωρήσουμε προς την κατεύθυνση κατάργησης των θετικών δεικτών ασφαλείας του Chrome, ώστε η προεπιλεγμένη κατάσταση μη ετικετών να είναι ασφαλής. Το Chrome θα το πραγματοποιήσει με την πάροδο του χρόνου, και θα ξεκινήσει αφαιρώντας την κατάργηση της διατύπωσης «Secure» και του HTTPS τον Σεπτέμβριο του 2018» σημείωσε η διαχειρίστρια προϊόντων ασφαλείας του Chrome, Emily Schechter.
Και όλα αυτά γίνονται, ενώ στις 25 Μαΐου ξεκίνησε η εφαρμογή του GDPR για δημόσιες αρχές και εταιρείες για την προστασία των Προσωπικών Δεδομένων.
Ο κανονισμός αυτός της Ε.Ε, αποτελεί την μεγαλύτερη αλλαγή στην νομοθεσία περί προστασίας των δεδομένων τα τελευταία 20 χρόνια, υποχρεώνει κάθε εταιρεία που χειρίζεται προσωπικά δεδομένα ατόμων εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να επανεξετάσει ή και να αναθεωρήσει όλες τις διαδικασίες διαχείρισης των πληροφοριών.
Πηγή: ipop.gr