Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Τι να κάνουμε το λάδι που έχουμε τηγανίσει και είναι για πέταμα.

28 Φεβρουαρίου 2018

Τι να κάνουμε το λάδι που έχουμε τηγανίσει και είναι για πέταμα.

Ο περισσότερος κόσμος όταν τηγανίζει, το λαδάκι που είναι για πέταμα το αδειάζει στο νεροχύτη. Αυτό είναι λάθος καθώς μόνο ένα λίτρο τηγανέλαιο είναι ικανό να μολύνει πολλά λίτρα νερού.

πάρχουν διάφοροι τρόποι που μπορούμε να ξεφορτωθούμε αυτό το λάδι.

Ο πρώτος και πιο απλό είναι αφού δεν θέλουμε άλλο το λάδι να το αδειάσουμε σε πλαστικό μπουκάλι και να το πετάξουμε κανονικά στα σκουπίδια. Τόσο απλά!

Ο δευτερος τρόπος είναι  να το πάμε σε μέρη όπου ανακυκλώνουν τηγανέλαια όπως καταστήματα εστίασης ή ακόμα και σε κάποια σουπερ μάρκετ.

Και ο τρίτος πιο δημιουργικός, ανακυκλώσιμος αλλά και χωρίς απόβλητα είναι να το κάνουμε σαπούνι!

Η απόφαση δική σας! Αγαπάμε το περιβάλλον και το δείχνουμε!

 

Πηγή: toftiaxa.gr