Πώς θα τρως σωστά τα όστρακα
27 Φεβρουαρίου 2017
Η μισή απόλαυση στα οστρακοειδή είναι το άνοιγμά τους. Μάθε να τα ανοίγεις σωστά με τέσσερις απλές κινήσεις.
Κράτησε σταθερά το όστρακο με μια πετσέτα και σφήνωσε την άκρη του μαχαιριού στη σχισμή κοντά στην «ουρά» του.
Στρίψε το μαχαίρι μέχρι να ακούσεις «κρακ». Πίεσέ το προς τα πάνω και κατά μήκος της σχισμής του οστράκου για να κόψεις τις συνδετικές ίνες.
Άνοιξε το κέλυφος με τα χέρια. Χρησιμοποίησε το μαχαίρι για να απελευθερώσεις την ψύχα, χωρίς όμως να την αφαιρέσεις. Σαν να ήταν κουτάλι φέρε το γεμάτο κέλυφος στο στόμα σου και απόλαυσε…
Πηγή: gr.askmen.com