Πώς κόβω φρέσκια, καυτερή πιπερίτσα
5 Φεβρουαρίου 2017
Προσέχω πάντα να κάνω αυτή τη διαδικασία σε καλά αεριζόμενο σημείο της κουζίνας (μπροστά από το παράθυρο ή κάτω από αναμμένο απορροφητήρα) και κρατάω το πρόσωπό μου όσο πιο μακριά γίνεται για να μην ερεθιστούν τα μάτια μου. Επίσης συνήθως φοράω γάντια λάτεξ ή κουζίνας, ιδιαίτερα αν έχω κάποια πληγή στα δάχτυλα, για να μην ερεθιστούν.
ΒΗΜΑ – 1: Κόβω την πιπερίτσα κατά μήκος στη μέση και αφαιρώ το κοτσάνι, τα σπόρια και τις μεμβράνες με ένα μικρό κοφτερό μαχαιράκι, και με οριζόντια τομή.
ΒΗΜΑ – 2: Κόβω κάθε κομμάτι κατά μήκος σε λεπτές λωρίδες.
ΒΗΜΑ – 3: Τώρα φέρνω όλες τις λεπτές λωρίδες κοντά τη μία στην άλλη και τις κόβω κάθετα σε πολύ μικρά κομματάκια.
Πηγή: dinanikolaou.gr