Τράιφλ με κρέμα καταλάνα και κυδώνια
10 Ιανουαρίου 2017
Υλικά
Κυδώνια
- 500 γρ. νερό
- 750 ml λευκό κρασί ξηρό
- 500 γρ. ζάχαρη + επιπλέον για το πασπάλισμα
- 1 κιλό κυδώνια (καθαρό βάρος), αποφλοιωμένα και χωρίς κουκούτσια, κομμένα στα τέσσερα
- 5 καρφάκια γαρίφαλου
- 2 κ.γ. πιπέρι λευκό και μαύρο (σε κόκκους)
- 2 φύλλα δάφνη
- 2 ξυλάκια κανέλας
- 2 αστεροειδή γλυκάνισα
Κρέμα καταλάνα
- 1 κιλό γάλα φρέσκο, πλήρες
- 1 λεμόνι, το ξύσμα του
- 1/2 κ.γ. κανέλα
- 200 γρ. ζάχαρη
- 50 γρ. κορν φλάουρ
- 6 κρόκοι αυγών