Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Ο Κώστας Γάκης τραγουδά στο Παρίσι

26 Νοεμβρίου 2016

Ο Κώστας Γάκης τραγουδά στο Παρίσι

Θα παρουσιάσει το live «Kαλειδοσκόπιο» στην πολυπολιτισμική μουσική σκηνή του Mandapa.

Μετά τη Λισσαβόνα, τη Νέα Υόρκη και το Μιλάνο, ο Κώστας Γάκης ταξιδεύει τη μουσική στο Παρίσι. Στην πολυπολιτισμική μουσική σκηνή του Mandapa στο Παρίσι, στην οποία παρελαύνουν κάθε εβδομάδα μουσικοί από τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα, ο Κώστας Γάκης, έχοντας στο πλάι του την Ξανθούλα Ντακοβάνου στα φωνητικά και τον Στέφανο Φίλο στο βιολί, θα παρουσιάσει στις 19 Νοεμβρίου το live που φέρει τον τίτλο «Kαλειδοσκόπιο» και το οποίο παρουσιάστηκε πριν από δέκα ημέρες κάνοντας ποδαρικό στη μουσική σκηνή του Θεάτρου Άλφα.Ιδέα, που αποτελεί πλέον το θεατρικό σπίτι του συνθέτη – ηθοποιού – σκηνοθέτη και της ομάδας ΙΔΕΑ.
Ο Γάκης θα μοιραστεί με το γαλλικό κοινό τραγούδια που έχει γράψει πάνω σε παραδοσιακά ελληνικά και μεσογειακά ηχοχρώματα. Όπως ο ίδιος μας αναφέρει: «Τραγούδια που κουβαλούν μνήμες και ιστορίες. Τραγούδια που ενώνουν τους λαούς. Πριν από κάθε ένα μια μικρή ιστορία ειπωμένη σε ελληνικά και γαλλικά θα εισάγει το κοινό απαλά σε αυτό που πρόκειται να ακουστεί σε λίγο από φωνές και όργανα. Έτσι εκτός από τραγούδια σε στίχους δικά μου που μιλούν για την περιπέτεια της χώρας μας, για την πίκρα της νέας ξενιτιάς, για τον ξένο που εμείς τον βάζουμε στην αυλή μας, θα ακουστούν στη συναυλία αυτή ιστορίες και μελοποιημένα ποιήματα της Σαπφούς, του Σοφοκλή, του Τούρκου δερβίση Γιουνούς Εμρέ, ενός ανωνύμου Κύπριου ποιητή του μεσαίωνα, του Ναπολέοντος Λαπαθιώτη, του Νίκου Καββαδία, του Ναζίμ Χικμέτ, και του Ντίνου Χριστιανόπουλου».

Με την υποστήριξη του Centre culturel Hellénique. Κώστας Γάκης: φωνή, κιθάρα, λαούτο. Ξανθούλα Ντακοβάνου: φωνή, κρουστά. Στέφανος Φίλος: φωνή, βιολί.

Χριστίνα Φαραζή

Πηγή:  tospirto.net