Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Η υπερβολική εφίδρωση “κρύβει” επικίνδυνες ασθένειες

17 Νοεμβρίου 2016

Η υπερβολική εφίδρωση “κρύβει” επικίνδυνες ασθένειες

5804ff5e1dc5244e208b462bΗ υπερέκκριση ιδρώτα έχει συνδεθεί με τέσσερις παθήσεις. Δείτε τι πρέπει να προσέξετε!

Ο ιδρώτας αποτελεί έναν φυσικό μηχανισμό του σώματος που μας προστατεύει από υψηλές θερμοκρασίες. Τι γίνεται όμως όταν ιδρώνουμε υπερβολικά; Υπάρχουν συγκεκριμένες παθήσεις που μπορεί να υποδηλώνει η κατάσταση αυτή.

Έμφραγμα

Η εφίδρωση που συνοδεύεται από συναισθήματα δυσφορίας, πόνο στο στήθος, στο χέρι, τον αυχένα και το σαγόνι μπορεί να αποτελεί προειδοποίηση για ένα έμφραγμα.

Διαβήτης

Όταν ο διαβήτης έχει προκαλέσει προβλήματα στο νευρικό σύστημα (διαβητική νευροπάθεια), έχουμε έντονη εφίδρωση τοπικά – συνήθως στο μέτωπο, το κρανίο ή τον λαιμό – μετά από το φαγητό.

Αγχώδης Διαταραχή

Είναι λογικό όταν αισθανόμαστε έντονο άγχος ή βιώνουμε κρίση πανικού να εκκρίνουμε μεγαλύτερη ποσότητα ιδρώτα. Γι’ αυτό δώστε βαρύτητα στη διαχείριση του άγχους σας με τη βοήθεια ενός ειδικού.

Ορμονικές διαταραχές και Εμμηνόπαυση

Δεν ανήκει στις ασθένειες όμως και εδώ ο ιδρώτας είναι “προπομπός” μίας νέας κατάστασης. Οι εξάψεις και η υπερέκκριση ιδρώτα είναι τα βασικότερα συμπτώματα που εμφανίζονται στο 75% των γυναικών που βρίσκονται πριν την εμμηνόπαυση. Ομοίως, και τα άτομα που έχουν προβλήματα με τις ορμόνες τους ή ακόμα και με το θυρεοειδή τους.

 

Πηγή:  yolife.gr