Η εορτή του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στην Κινσάσα

kinsasa-1Χαρμοσύνως η ενορία του Kasangulu στην Kinshasa του Congo, εόρτασε την μνήμη του προστάτη της Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως.

Το πρωί τελέσθηκε Θεία Λειτουργία, εις την οποία προέστη ο αρχιμανδρίτης Θεοδόσιος Τσιτσιβός, εκπροσωπώντας τον Σεβασμιώτατον Μητροπολίτη Κινσάσας κ. Νικηφόρο, ο οποίος μετέβη στην Ελλάδα, προκειμένου από εκεί να μεταβεί στην έδρα του Παλαιφάτου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας , είς την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, για να συμμετάσχει στις εργασίες της Ιεράς Συνόδου.

Ο π. Θεοδόσιος συλλειτούργησε με τον εφημέριο του Ναού π. Γεράσιμο Kanku και με τους διακόνους π. Χρυσόστομο Kamuanga και π. Γεράσιμο Belesi.

Όλοι οι πιστοί από νωρίς είχαν κατακλύσει τον Ιερό Ναό, προκειμένου να τιμήσουν τον άγιο της ενορίας τους. Πολυμελής χορωδία με τις ωραίες της φωνές έψαλε την ακολουθία του Όρθρου και την Θεία Λειτουργία.

Ο π. Θεοδόσιος ομίλησε καταλλήλως και μετέφερε στους πιστούς τις ευχές και την αγάπη του Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ.κ. Θεοδώρου του Β΄ αλλά και τις ευχές του Μητροπολίτου κ. Νικηφόρου.

Προ του τέλους της θείας Λειτουργίας ο π. Θεοδόσιος ευχήθηκε στον εορτάζοντα διάκονο Χρυσόστομο και όλοι μαζί καθηκόντως έψαλλαν Τρισάγιο, στον μακαριστό μεγάλο Ιεραπόστολο, Αρχιμανδρίτη Χρυσόστομο Παπασαραντόπουλο, που προς τιμή του φέρει και το όνομά του, το σχολείο που βρίσκετε στον αύλιο χώρο.

Έξω από τον Ναό τα παιδιά επιφύλαξαν ωραία γιορτή με τραγούδια και αναφορές στην ζωή του μεγάλου Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου.

kinsasa-2 kinsasa-3 kinsasa-4 kinsasa-5 kinsasa-6 kinsasa-7 kinsasa-8 kinsasa-9 kinsasa-10

Πηγή: romfea.gr