Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

«Η Κεχαριτωμένη» ένα βιβλίο για την Παναγία μητέρα του Κυρίου μας αλλά και όλων των ανθρώπων

29 Μαρτίου 2016

«Η Κεχαριτωμένη» ένα βιβλίο για την Παναγία μητέρα του Κυρίου μας αλλά και όλων των ανθρώπων

''Η ΚΕΧΑΡΙΤΩΜΕΝΗ''Λόγοι στις θεομητορικές εορτές
Συμεών Μητροπολίτου Νέας Σμύρνης

Το πρόσωπο που τιμά η Εκκλησία μας περισσότερο, μετά τον Θεάνθρωπο Κύριο, τον Σωτήρα μας Ιησού Χριστό, είναι η Υπεραγία Θεοτόκος.

Στη συνείδησή της την πίστη και τη λατρεία της η Παναγία είναι τιμιωτέρα ακόμη και αυτών των Χερουβείμ και ενδοξοτέρα των Σεραφείμ.

Είναι απεριόριστος ο σεβασμός, η τιμή, η αγάπη και η αφοσίωση που τρέφουμε οι ορθόδοξοι χριστιανοί προς την Παρθένο Μαρία.

Μετά από τον Κύριο Ιησού, είναι εκείνη που κατέχει την κεντρικότερη θέση στην εκκλησιαστική λατρεία και την ατομική προσευχή μας.

Οι συντομότατες προσευχές, που οι πιστοί απευθύνουμε προς τη Θεοτόκο, «Υπεραγία Θεοτόκε», «πρέσβευε υπέρ ημών» ή «σώσον ημάς!­», ακούονται αναρίθμητες φορές σε κάθε λατρευτική σύναξη.

Η επίκληση «Παναγία μου!», που αυθόρμητα αναπηδά από τα χείλη μας κάθε ώρα και κάθε στιγμή ιδιαίτερα στις δύσκολες ώρες διαδηλώνει τη βαθιά εμπιστοσύνη και την ακλόνητη πεποίθηση της πνευματικής παρουσίας της στη ζωή μας.

 

Από τον πρόλογο του βιβλίου:

Στο πανάγιο πρόσωπο της Κυρίας Θεοτόκου αφιερώσαμε πολλές ομιλίες μας κατά τη μακρά κηρυκτική διακονία μας ως Πρεσβύτερος και ως Επίσκοπος.

Με την ευκαιρία μεγάλων θεομητορικών Εορτών, των Χαιρετισμών κατά την περίοδο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής και των Παρακλητικών Κανόνων που ψάλλουμε κατά την περίοδο του Δεκαπενταυγούστου, αναφερθήκαμε στη γλυκυτάτη Μητέρα του Κυρίου μας, στη συμβολή της στην ενανθρώπηση του Θεού Λόγου και στο έργο της εν Χριστώ σωτηρίας, στη θέση της στη ζωή της Εκκλησίας, στην αγάπη, την ευλάβεια και την εμπιστοσύνη που τρέφουμε οι χριστιανοί προς το άγιό της πρόσωπο.

Τα ιερά αυτά αισθήματα προς την Παναγία μας και η προτροπή προσφιλών εν Χριστώ αδελφών, που διακονούν τον εκκλησιαστικό άμβωνα, μας παρακίνησαν να επιλέξουμε και να δημοσιεύσουμε με μορφή βιβλίου αρκετές ομιλίες από αυτές που κατά καιρούς εκφωνήσαμε.

Στις ομιλίες που περιλήφθηκαν στον παρόντα τόμο, καταβάλλεται προσπάθεια οι εορτές της Θεοτόκου και οι ύμνοι γύρω από τους οποίους οικοδομούνται οι ομιλίες, να συνδεθούν με την εν Χριστώ ζωή των πιστών και τον πνευματικό αγώνα που διεξάγουν.

Αν πέτυχε και σε ποιο βαθμό η προσπάθειά μας, θα το κρίνουν οι αναγνώστες που θα τις μελετήσουν.

Επιθυμία, πάντως, και ευχή μας είναι όσοι θα τις διαβάσουν να ωφεληθούν πνευματικά.

Και οι νεότεροι κήρυκες του θείου λόγου, αξιοποιώντας την ταπεινή συνεισφορά ημών των παλαιοτέρων, να υπηρετήσουν το εκκλησιαστικό κήρυγμα με περισσότερο ζήλο και μεγαλύτερη καρποφορία.

 

Η ΚΕΧΑΡΙΤΩΜΕΝΗ
Λόγοι στις θεομητορικές εορτές, σε πολλούς  Χαιρετισμούς αλλά και στους παρακλητικούς κανόνες της Παναγίας μας.
Συμεών Μητροπολίτου Νέας Σμύρνης

ISBN: 978-960-9550-71-0
Μαλακό εξώφυλλο
Διαστάσεις: 14Χ21
Εκδοτικός οίκος: ΕΝ ΠΛΩ
Αριθμός σελίδων: 320
Τιμή: 13,00  για αγορες ανω των 3 τμχ. ΕΚΠΤΩΣΗ – 35 %
πληροφορίες-παραγγελίες  6986509238, lambrospapanikolaou@gmail.com