Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Πλούσια λαζάνια φούρνου χωρίς κρέας

1 Μαρτίου 2016

Πλούσια λαζάνια φούρνου χωρίς κρέας

lazania_s_382_382Συστατικά

  • 2 κ.σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κολοκυθάκι ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • 1 κόκκινη πιπεριά καθαρισμένη και ψιλοκομμένη
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες ή τριμμένες
  • 1 βάζο έτοιμη σάλτσα ντομάτας με βασιλικό
  • 1 φλιτζ. γάλα καρύδας ή απλό γάλα
  • μια πρέζα μπούκοβο
  • μισό φλιτζ. λιαστές τομάτες, στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
  • μισό φλιτζ. πλυμμένες πράσινες φακές
  • 2 φλιτζ. φρέσκο σπανάκι
  • 1 φλιτζ. φρέσκο βασιλικό
  • 200 γραμμ. μοτσαρέλα σε φέτες
  • 100 γραμμ. προβολόνε ή μετσοβόνε τριμμένο
  • 1/3 φλιτζ. παρμεζάνα τριμμένη
  • λίγη έτοιμη πέστο για το σερβίρισμα
  • 170 γραμμ. λαζάνια που δεν χρειάζονται βράσιμο

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  • 2Σε μεγάλο και ψηλό τηγάνι που μπαίνει στο φούρνο ρίξε λίγο ελαιόλαδο και ζέστανέ το σε μέτρια φωτιά.
  • 3Ρίξε το κολοκυθάκι, τα μανιτάρια και την πιπεριά. Αλατοπιπέρωσε. Σώταρε για 3 λεπτά ή μέχρι να καραμελώσουν ελαφρά.
  • 4Πρόσθεσε το σκόρδο και μαγείρεψε άλλο ένα λεπτό.
  • 5Ρίξε τη σάλτσα, το γάλα και το μπούκοβο. Πρόσθεσε τις ντομάτες, τις φακές και 1/4 φλιτζ. νερό.
  • 6Κόψε τα λαζάνια σου σε μικρότερα κομμάτια και ρίξε τα στη σος φροντίζοντας να βυθιστούν καλά μέσα σε αυτή.
  • 7Μαγείρεψε μέχρι να είναι αλ ντέντε και να μαλακώσουν οι φακές, περίπου 15 λεπτά.
  • 8Εάν η σος πήξει πολύ αραίωσέ την με λίγο νερό.
  • 9Ρίξε το σπανάκι και το βασιλικό να βυθιστούν στη σάλτσα.
  • 10Βγάλε από τη φωτιά και ρίξε από πάνω τη μοτσαρέλα, το προβολόνε και την παρμεζάνα.
  • 11Βάλε το σκεύος σε ταψί (για να μην ξεχειλίσει) και ψήσε για 10 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί.
  • 12Βγάλε από το φούρνο και άφησέ το να σταθεί 5 λεπτά.
  • 13Σέρβιρε με φρέσκα φύλλα βασιλικού και έξτρα παρμεζάνα.
Εύκολη 1 ώρα 4+μερίδες
Πηγή:  tlife.gr