Κανέλα, η αντικαρκινική
6 Δεκεμβρίου 2015
Η σχετική έρευνα έγινε στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνα από το Τμήμα Φαρμακολογίας και Τοξικολογίας και το Κέντρο για την έρευνα κατά του καρκίνου του ίδιου Πανεπιστημίου και βρέθηκε ότι ένα συστατικό της κανέλας μπορεί να προλαμβάνει τον καρκίνο του παχέος εντέρου. Η έρευνα βρήκε ότι το να προσθέτουμε κινναμαλδεϋδη, το συστατικό που δίνει στην κανέλα τη χαρακτηριστική μυρωδιά και τη γεύση της, στη δίαιτα των ποντικιών – πειραματόζωων τα προστατεύει από την ανάπτυξη του καρκίνου του παχέος εντέρου.
Λαμβάνοντας υπόψη ότι η κανέλα είναι το τρίτο σε κατανάλωση μπαχαρικό στον κόσμο δεν έχουν γίνει επαρκείς μελέτες σε σχέση με τα πιθανά οφέλη της και τις πιθανότητες εκμετάλλευσής της ως φάρμακο για τους ανθρώπου στα διάφορα μέρη της υφηλίου.
Μια που η κανέλα δεν είναι φάρμακο, αλλά ένα ασφαλές μπαχαρικό οι έρευνες σε ανθρώπους δεν φαίνεται να είναι μακριά. Τώρα οι επιστήμονες θέλουν να διερευνήσουν επίσης, τις πιθανές ευεργετικές ιδιότητες της κανέλας στον διαβήτη ή σε άλλες ασθένειες.Πηγή: vita.gr