Ορθόδοξη πίστη

Ευχή για την Εκκλησία

27 Σεπτεμβρίου 2015

Ευχή για την Εκκλησία

Φωτο:blogs.sch.gr

Φωτο:blogs.sch.gr

 

Κύριε Θεέ μας, Εσύ που είσαι ο μέγας και εμπνέεις φόβο και δέος και είσαι μέσα στη δόξα, Σ’ ευχαριστούμε για τις γνωστές και άγνωστες ευεργεσίες Σου, που έχουν γίνει σ’ εμάς. Σε παρακαλούμε, Κύριε, λύτρωσέ μας, διότι φερθήκαμε χωρίς σύνεση και διαπράξαμε πολλές παραβάσεις του νόμου Σου. Καταντήσαμε σαν άχρηστα παραπεταμένα σκεύη και ακούσαμε κατηγορίες εναντίον μας από πολλούς ανθρώπους που κατοικούν τριγύρω μας.

Γι’ αυτό Σε παρακαλούμε, φιλάνθρωπε Δέσποτα, ύψωσε τη δύναμη των Ορθοδόξων Χριστιανών και στείλε μας το μέγα Σου έλεος. Μην επιτρέψεις να ταλαιπωρείται απ’ τους ανέμους και να κλυδωνίζεται από τα κύματα η Εκκλησία Σου, την οποία έκανες κτήμα Σου με το ατίμητο Αίμα Σου.

Δώσε μάλιστα, φιλεύσπλαχνε Κύριε, και στους αγίους Σου Αρχιερείς και Ιερείς, τους οποίους το Πνεύμα το Πανάγιο όρισε να ποιμαίνουν την στρατευομένη Εκκλησία Σου στη γη, δώσε τους χάρισμα συνέσεως, ώστε να σκέφτονται και να πράττουν όσα Σου αρέσουν. Ακόμη Σε παρακαλούμε, Κύριε, φώτισε τα μάτια τους· συνέτισε το νου τους· χάρισε ταπείνωση στην καρδιά τους· τα μάτια τους άγνισε και στρέψ’ τα προς τον ουρανό, ώστε να μη βλέπουν τη ματαιότητα των υλικών πραγμάτων.

Δώσε την εύνοιά Σου σε όλους μας, ώστε ν’ αξιωθούμε να περπατήσουμε μέχρι το τέρμα της τη στενή και δύσκολη οδό του θελήματός Σου. Αμήν.

(Τμήματα προσευχής του π. Επιφανίου Θεοδωρόπουλου)

 

Πηγή synathlountes.agonistes.gr