Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Μους σοκολάτας σε μπισκότα και μαρμελάδα φράουλας

27 Ιουνίου 2015

Μους σοκολάτας σε μπισκότα και μαρμελάδα φράουλας

f2e391971507dca75ef45bfd45c36064_LΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΥΣ

500 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα με περισσότερο από 60% περιεκτικότητα σε κακάο
50 γρ. βούτυρο

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ

250 γρ. μπισκότα γεμιστά με σοκολάτα
100 γρ. μαλακό βούτυρο

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΦΡΑΟΥΛΑΣ

100 γρ. φράουλες πλυμένες και καθαρισμένες
100 γρ. ζάχαρη
50 ml. νερό

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

– Κόβουμε τις φράουλες στα τέσσερα.
– Τις βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι με το νερό και τη ζάχαρη και τις βράζουμε για 10 λεπτά.
– Αφού βράσουν, τις πολτοποιούμε με ένα μίνι πίμερ και η σάλτσα φράουλας είναι έτοιμη.

– Βάζουμε σε ένα πίμερ τα μπισκότα με το βούτυρο και τα ομογενοποιούμε.
– Στρώνουμε με αυτά μια λεπτή στρώση σε τσέρκια ατομικά ή σε ένα μεγάλο.
– Τα βάζουμε στο ψυγείο να παγώσουν.
– Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος να πάρει βράση.
– Μόλις πάρει βράση, την αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε ανακατεύοντας τη σοκολάτα κομμένη σε κομματάκια και το βούτυρο.
– Μόλις τα υλικά μας ομογενοποιηθούν γεμίζουμε με το μους τα τσέρκια και τα βάζουμε στο ψυγείο να παγώσουν για 1 ώρα.
– Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε με τη σάλτσα φράουλας και μια μικρή μπάλα παγωτού βανίλια Μαδαγασκάρης.

 

Πηγή:  christostzieras.gr