Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Αρακάς λαδερός

26 Ιουνίου 2015

Αρακάς λαδερός

Arakas-laderosΥλικά συνταγής

 

  • 500 γραμμ. αρακάς καθαρισμένος
  • 2 καρότα κομμένα σε φέτες
  • 2 πατάτες κομμένες σε κυβάκια
  • 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μαγειρέψτε πεντανόστιμα και υγιεινά λαδερά και σερβίρετέ τα στην οικογένειά σας. Είναι σίγουρο πως θα γλείφουν τα δάχτυλά τους.
Εκτέλεση

1. Σε πλασοτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε το 1/2 ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά χωρίς να πάρουν χρώμα το ξερό κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 3΄-4΄.

 

2. Προσθέτουμε τις πατάτες, τα καρότα και τον αρακά, τον πελτέ, τη ζάχαρη και το αλατοπίπερο. Συμπληρώνουμε νερό ίσα που να μισοσκεπάζει τα υλικά.

 

3. Σκεπάζουμε και βράζουμε για 20΄. Τότε προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τον άνηθο. Βράζουμε για 10΄ επιπλέον, να μείνει το φαγητό μόνο με το λάδι του.

Mερίδες: 4
Χρόνος Προετοιμασίας: 5 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 30 λεπτά
Πηγή: .argiro.gr