Χούμους με χταπόδι (και δυο σταγόνες πριγκιπικές)
24 Ιουνίου 2015
του Φαμπρίτσιο Μπουλιάνι
Ένα ψήγμα τρούφας (ή δυο σταγόνες τρουφέλαιο που δεν έχει κόστος) μπορούν να μεταμορφώσουν τη Σταχτοπούτα σε πριγκιπέσσα. Τα υλικά είναι φρέσκα και καλοπλασμένα αλλά χρειάζονται καμιά φορά το διαμαντένιο στέμμα τους.
recipechart.com
recipechart.com
Χούμους με χταπόδι και μαύρη τρούφα
(για 6 άτομα)
30 γρ. μαύρη τρούφα
500 γρ. ρεβίθια (μουλιασμένα για 24 ώρες στο νερό)
200 γρ. ταχίνι
2 λεμόνια
2 σκελίδες σκόρδο
1 φύλλο δάφνης
100 γρ. ελαιόλαδο
1 κουταλάκι κύμινο σε σκόνη
Βράζουμε τα ρεβύθια για μία ώρα, αλλάζουμε το νερό, προσθέτουμε φρέσκο μέχρι να καλύπτει τα ρεβύθια μαζί με το σκόρδο, τον χυμό από τα λεμόνια και τη δάφνη. Βράζουμε σε σιγανή φωτιά για περίπου 1 ώρα και 30’. Αφαιρούμε τη δάφνη, πολτοποιούμε με ένα μίξερ χειρός τα ρεβίθια μαζί με το ταχίνι, το κύμινο και το ελαιόλαδο, δημιουργώντας έναν πουρέ.
Για το χταπόδι θα χρειαστούμε:
1 χταπόδι 1 με 1 ½ κιλό
1 καρότο
1 κρεμμύδι
λίγο σέλινο
1 φύλλο δάφνης
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα λαχανικά και το χταπόδι μαζί για 30 με 45′. Σουρώνουμε, ψιλοκόβουμε τα πλοκάμια και τα μαρινάρουμε σε ελαιόλαδο και λίγες σταγόνες ξύδι balsamico. Σερβίρουμε σε πιάτο το χούμους, προσθέτουμε το χταπόδι μαριναρισμένο και γαρνίρουμε με τη μαύρη τρούφα.
Υ.Γ.: Η φρέσκια τρούφα μπορεί να αντικατασταθεί με 2-3 σταγόνες τρουφέλαιο.
Πηγή: bostanistas.gr