Γενικά Θέματα

Καλή όρεξη με βυζαντινό φαγητό

22 Φεβρουαρίου 2015

Καλή όρεξη με βυζαντινό φαγητό

φωτό: τοιχογραφία με βυζαντινά εδέσματα απο το βυζαντινό ναό του Αγίου Νικολάου του Ορφανού - Θεσσαλονίκη

φωτό: τοιχογραφία με βυζαντινά εδέσματα απο το βυζαντινό ναό του Αγίου Νικολάου του Ορφανού – Θεσσαλονίκη

Οι Βυζαντινοί φαίνεται να είχαν δύο κύρια γεύματα την ημέρα.

Το πρώτο και κύριο γεύμα της ημέρας (άριστον, γεύμα), τοποθετείται χρονικά γύρω στο μεσημέρι ή λίγο νωρίτερα, ενώ για το βραδινό (δείπνον αλλά και αριστόδειπνον) υπήρχαν περισσότερες εκδοχές. Κάποιοι το λάμβαναν το απόγευμα, άλλοι πριν βασιλέψει ο ήλιος και κάποιοι αργά το βράδυ.

ΜΕΝΟΥ
για ένα πλούσιο τραπέζι
απάκι
χοιρινό συκώτι μαγειρεμένο με κρασί
κουνέλι μαγειρεμένο με κόκκινο κρασί και ναρδόσταχυ
ψητό χοιρινό αλειμμένο με ξυδόμελο
σιλιγνίτης, ένα πολύ λευκό ψωμί
ρυζόγαλο με κατσικίσιο γάλα και μέλι
γλυκό κυδώνι
κόνδιτο – γλυκό

Πηγή:  facebook.com