Καλή όρεξη με βυζαντινό φαγητό
22 Φεβρουαρίου 2015
Οι Βυζαντινοί φαίνεται να είχαν δύο κύρια γεύματα την ημέρα.
Το πρώτο και κύριο γεύμα της ημέρας (άριστον, γεύμα), τοποθετείται χρονικά γύρω στο μεσημέρι ή λίγο νωρίτερα, ενώ για το βραδινό (δείπνον αλλά και αριστόδειπνον) υπήρχαν περισσότερες εκδοχές. Κάποιοι το λάμβαναν το απόγευμα, άλλοι πριν βασιλέψει ο ήλιος και κάποιοι αργά το βράδυ.
ΜΕΝΟΥ
για ένα πλούσιο τραπέζι
απάκι
χοιρινό συκώτι μαγειρεμένο με κρασί
κουνέλι μαγειρεμένο με κόκκινο κρασί και ναρδόσταχυ
ψητό χοιρινό αλειμμένο με ξυδόμελο
σιλιγνίτης, ένα πολύ λευκό ψωμί
ρυζόγαλο με κατσικίσιο γάλα και μέλι
γλυκό κυδώνι
κόνδιτο – γλυκό
Πηγή: facebook.com