Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Διακρίσεις Κυπρίων στη ΝΑΣΑ – Πρόταση συμμετοχής τους σε ρομποτική αποστολή στον Άρη

23 Ιουνίου 2014

Διακρίσεις Κυπρίων στη ΝΑΣΑ – Πρόταση συμμετοχής τους σε ρομποτική αποστολή στον Άρη

0

Σημαντική διάκριση από τη ΝΑΣΑ, την Αμερικανική υπηρεσία διαστηματος. Μια ομάδα Κυπρίων Φοιτητών, που ονομάζεται Mars Sense, επιλέχθηκε για να παραστεί και να παρουσιάσει την έρευνά της, σε συνέδριο στην Καλιφόρνια. Εξασφάλισε μάλιστα, και μία από τις τέσσερεις θέσεις για το βραβείο του καλύτερου, ερευνητικού φοιτητικού έργου.

Της Μαρίνας Χατζηκώστα

Ένα από τα καλύτερα ερευνητικά έργα παγκοσμίως για την τελευταία διετία παρουσίασε η κυπριακή ομάδα έρευνας Mars Sence, σύμφωνα με τους ειδικούς που παρευρέθηκαν στο συνέδριο της ΝΑΣΑ, στην Καλιφόρνια.
Εξασφάλισε μάλιστα μία από τις τέσσερις θέσεις των φιναλίστ για το βραβείο του καλύτερου φοιτητικού έργου. Σε ειδική παρουσίαση της ομάδας και του έργου που επιτελεί, ο Υπουργός Συγκοινωνιών, αναφέρθηκε στα οφέλη από την κυπριακή διάκριση, που θεωρείται από τις σημαντικότερες στον τομέα του διαστήματος.
Από τις επαφές που έκανε η ομάδα της Mars Sense στις Ηνωμένες Πολιτείες έκλεισε συμφωνίες, με την υλοποίηση των οποίων εξασφαλίζονται διεθνή κονδύλια για την έρευνα και την ανάπτυξη, μόνιμη εκθεσιακή παρουσία στην Κύπρο με στόχο την προσέλκυση θεματικών επισκεπτών, κεφαλαίων και τεχνολογιών, καθώς και την εγκατάσταση εταιρειών και οργανισμών του τομέα του διαστήματος.
Για τις νέες πόρτες που ανοίγουν στο μέλλον μίλησε ο πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Εξερεύνησης του Διαστήματος, Γιώργος Δανός.
Στελέχη της ΝΑΣΑ εισηγήθηκαν παράλληλα τη συμμετοχή της Κύπρου και της ομάδας Mars Sense, σε επόμενη ρομποτική αποστολή στον Αρη.
Πηγή: cytoday.eu