Υποδοχή Τιμίας Κάρας της Αγίας Παρασκευής στον Υμηττό (φωτο)
26 Φεβρουαρίου 2014
![Τμήμα της κάρας της Οσίας Παρασκευής της Ρωμαίας. Αποθησαυρίζεται στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μακρυμάλλης (Εύβοια).](http://www.diakonima.gr/wp-content/uploads/2014/02/IMG_2642-620x413.jpg)
Τμήμα της κάρας της Οσίας Παρασκευής της Ρωμαίας.
Αποθησαυρίζεται στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μακρυμάλλης (Εύβοια).
Την Κυριακή το εσπέρας 23 Φεβρουαρίου και περί ώρα 5.30 μ.μ. αφίχθη στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου – Αγίας Φωτεινής Υμηττού η τιμία κάρα της Αγίας Οσιομάρτυρος Παρασκευής που φυλάσσεται στην ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μακρυμάλλης της ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, συνοδευόμενη από αδελφούς της ως άνω Ιεράς Μονής.
Το σεπτό σέβασμα υποδέχτηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Δανιήλ, οι ιερείς του Ιερού ναού και πολλοί κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεώς μας και πλήθος πιστών που προσήλθαν να προσκυνήσουν και να λάβουν την χάρη της τιμίας κάρας της Αγίας Παρασκευής.
Εν συνεχεία ετελέσθηκε Μέγας Πανυγηρικός Εσπερινός, χοροσταντούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, οποίος πραγματοποίησε και την προγραμματιζομένη εσπερινή που έγινε εκτάκτως στον Ιερό Ναό μας με θέμα «Το μυστήριο της παρουσίας του Θεού».
Στον Ιερό Ναό μας η κάρα θα παραμείνει μέχρι την Κυριακή 2 Μαρτίου, ενώ κατά την διάρκεια της παραμονής της θα πραγματοποιούνται πολλές άλλες ιερές Ακολουθίες και πνευματικές εκδηλώσεις.
Πηγή: synodoiporia.blogspot.gr