Πως θα αρωματίσεις τα κουκουνάρια που μάζεψες για να μοσχομυρίσει το σπίτι
2 Δεκεμβρίου 2013
Θέλεις να μοσχομυρίσει το σπίτι σου;
Και μάλιστα χωρίς να καταφύγεις στα διάφορα τοξικά προϊόντα του εμπορίου;
Υπάρχει τρόπος και μάλιστα οικολογικός.
Θα χρειαστείς:
- κουκουνάρια που θα μαζέψει
- πλαστικά σακουλάκια που κλείνουν ερμητικά
- αιθέριο έλαιο κανέλας
- μπουκαλάκι ψεκαστήρα
- ράβδο κανέλας ( δεν είναι υποχρεωτικό )
- άσπρη κόλλα ( δεν είναι υποχρεωτικό )
- πινέλο βαφής ( δεν είναι υποχρεωτικό )
- κανέλα (δεν είναι υποχρεωτικό )
Οδηγίες:
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200°. Σε ταψί που έχετε καλύψει με λαδόκολλα, τοποτεθείτε τα κουκουνάρια. Βάζετε το ταψί με τα κουκουνάρια στον φούρνο και τα αφήνετε για μια ώρα. Σ’ αυτό το διάστημα, όσα κουκουνάρια ήταν κλειστά, θα ανοίξουν και αυτός είναι ο ένας από τους λόγους που τα φουρνίζουμε. Ο άλλος λόγος που φουρνίζουμε τα κουκουνάρια, είναι για να σκοτώσουμε όλα τα μαμούνια και ζουζούνια που υπάρχουν. Βγάλτε το ταψί με τα κουκουνάρια απο τον φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν
- Βάλτε τα κουκουνάρια στο πλαστικό σακουλάκι. Βεβαιωθειτε πως το σακουλάκι κλείνει καλά.
- Βάλτε στον ψεκαστήρα το αιθέριο έλαιο με λιγουλάκι νερό και ψεκάστε τα κουκουνάρια. Κλείστε το σακουλάκι και ανακινήστε καλά. Ανοίξτε, ψεκάστε κι άλλο, κλείστε και ανακινήστε πάλι.
- Αφήνετε τα κουκουνάρια στο σακουλάκι για 4 – 6 εβδομάδες για να εμποτιστούν με το αιθέριο έλαιο. Μία φορά την εβδομάδα, ανακινείτε το σακουλάκι
Ξεκινήστε από τώρα, για να είναι έτοιμα τα μυρωδάτα κουκουνάρια μέχρι τα Χριστούγεννα
Πηγή:meacolpa.net