Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Νηστίσιμη μπουγάτσα, μοναστηριακή συνταγή

27 Νοεμβρίου 2013

Νηστίσιμη μπουγάτσα, μοναστηριακή συνταγή

427ed6396fba4ed8ead9ec3229517d2bmpougastanistisimi
Υλικά :

4 φλιτζάνια γάλα (σόγιας, αμυγδάλου ή ρυζιού)
8 κουταλιές σιμιγδάλι  ψιλό
5-6 κουταλιές ζάχαρη
3 κουταλιές βιτάμ
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
2 φύλλα σφολιάτα
Ζάχαρη, άχνη και κανέλα για το πασπάλισμα

Εκτέλεση :

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, το βιτάμ και τα ανακατεύουμε  καλά πάνω στην φωτιά ώσπου να δέσει η κρέμα. Στο τέλος ρίχνουμε το μπέϊκιν και την βανίλια. Σε ένα ταψί ρίχνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας. Αραδιάζουμε την κρέμα και από πάνω στρώνουμε το άλλο φύλλο σφολιάτας. Αραδιάζουμε την κρέμα   και από πάνω στρώνουμε το άλλο φύλλο. Αλείφουμε με λίγο βιτάμ λιωμένο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει το φύλλο. Αφού κρυώσει πασπαλίζουμε την μπουγάτσα με ζάχαρη και άχνη.

 

Η συνταγή είναι από το βιβλίο : ΩΣ ΓΛΥΚΕΑ ΤΩ ΛΑΡΥΓΓΙ ΜΟΥ Μοναστηριακή ζαχαροπλαστική (και όχι μόνον !)

Πηγή: monastiriaka.gr