Φτιάχνουμε ρολό κιμά γεμιστό με ζαμπόν και γραβιέρα!
29 Οκτωβρίου 2013
Μια λαχταριστή και πάρα πολύ χορταστική συνταγή για όλη την οικογένεια. Τα παιδιά θα την λατρέψουν και ο σύζυγός σας θα σας αποθεώσει! Συνοδεύεται με πατάτες ή σαλάτα.
Υλικά για το ζύμωμα του κιμά:
- 1 κιλό κιμά (μοσχαρίσιο)
- 2 κρεμμύδια τριμμένα
- 2 φλιτζάνια ψίχα ψωμιού
- 2 αυγά
- 1 φλιτζάνι του καφέ λάδι
- 2 κουταλιές της σούπας ξύδι
- 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
- 1 κουταλιά της σούπας ρίγανη (ξερή)
Για την γέμιση:
- 4 φέτες ζαμπόν
- 3 φέτες μπέικον
- 1 πιπεριά φλωρίνης
- 1 πιπεριά πράσινη
- ¼ τυρί γραβιέρα (κομμάτια)
Πώς θα φτιάξουμε τον κιμά:
- Ζυμώνουμε τον κιμά με όλα τα υλικά και τον αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει.
- Μετά τον βάζουμε σε μία λαδόκολλα ή πλαστική μεμβράνη για να μας βοηθήσει να το τυλίξουμε σε ρολό.
- Τον πατάμε και τον πλάθουμε προσπαθώντας να του δώσουμε ένα τετράγωνο σχήμα με πάχος 5 εκατοστά.
- Τοποθετούμε στο κέντρο του πρώτα το ζαμπόν.
- Επάνω από το ζαμπόν βάζουμε το μπέικον, από πάνω τις πιπεριές κομμένες μπαστουνάκια και στο τέλος βάζουμε το τυρί.
- Τυλίγουμε τον κιμά και του δίνουμε σχήμα φρατζόλας ψωμιού, προσπαθώντας να μείνουν τα υλικά μας στο κέντρο.
- Το βγάζουμε από την λαδόκολλα και το τοποθετούμε σ’ ένα λαδωμένο ταψί.
- Ρίχνουμε από πάνω πάπρικα γλυκιά και λίγο πιπέρι μαύρο.
- Ρίχνουμε στο ταψί μας ένα ποτήρι νερό και λίγο κρασί (προαιρετικά)
- Το βάζουμε στον φούρνο στους 200 βαθμούς πάνω-κάτω και το αφήνουμε να ψηθεί. (αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό)
Καλή όρεξη!
Πηγή: joytv.gr