Nτιπ με αβοκάντο και ντομάτα (γκουακαμόλε)
15 Αυγούστου 2013
ΥΛΙΚΑ
-
Για το ντιπ
- 350 γρ. αβοκάντο, καθαρισμένο
- 81 γρ. ντομάτα κονκασέ
- 45 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 40 γρ. χυμός λάιμ
- 15 γρ. κόλιανδρο φρέσκο, ψιλοκομμένο
- 20 γρ. ελαιόλαδο
- αλάτι
Για 550 γραμ. ντιπ15 λεπτάΚΤΕΛΕΣΗ
Για το ντιπΑνακατεύουμε όλα τα υλικά και τα χτυπάμε με το σύρμα, μέχρι να πολτοποιηθεί το αβοκάντο.
Αλατίζουμε και δοκιμάζουμε.
Σερβίρουμε τη σάλτσα αμέσως ή τη διατηρούμε στο ψυγείο, στη συντήρηση.
Το ποτό που του ταιριάζει
Επιλέξτε ένα κρασί από την ποικιλία Sauvignon Blanc, καθώς η παρουσία του αβοκάντο σε συνδυασμό με τη αιθέρια, εξωτική και φυτική γεύση του κρασιού θα δώσει το μέγιστο γευστικό αποτέλεσμα.
Πηγή:yiannislucacos.gr