Φαγητό, μνήμη και ταυτότητα των Ελλήνων
6 Αυγούστου 2013
Στις 20 και 21 Ιουλίου στο Αμάρι Ρεθύμνου πραγματοποιήθηκε το 2ο Συμπόσιο Ελληνικής Γαστρονομίας με τη συμμετοχή επιστημόνων και επαγγελματιών από το χώρο των Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών επιστημών. Σκοπός του συνεδρίου ήταν να εγείρει ερωτήματα και να δώσει απαντήσεις γύρω από τις σχέσεις που έχουν το φαγητό, το ποτό, οι διατροφικές και μαγειρικές συνήθειες, οι γεύσεις και οι συνταγές με τη μνήμη και την ταυτότητα (ατομική, ταξική, ομαδική, τοπική, εθνική, εθνοτική κ.λ.π.), από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, στην Ελλάδα και στη διασπορά. Περισσότερα