Μπόμπα τυριού
6 Ιουλίου 2013
Υλικά
- 350 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
- 250 γρ. κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά κρύα
- 3 μικρά φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Για το σερβίρισμα
- Κρακεράκια
- 1 κομμάτι τουλουπάνι
Δροσερό ορεκτικό για το τραπέζι και για καλέσματα.
Εκτέλεση
Βάζουμε το τυρί κρέμα σε μπολ και με μίξερ χειρός το αφρατεύουμε. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, άνηθο, σχοινόπρασο και φρέσκα κρεμμύδια. Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή. Απαλά ενώνουμε με σπάτουλα τα 2 μείγματα σε στρογγυλό γυάλινο μπολ, απλώνουμε το βρεγμένο τουλουπάνι, βάζουμε μέσα το μείγμα. Κλείνουμε καλά με μεμβράνη και παγώνουμε 1 νύχτα. Ξεφορμάρουμε (σαν μπάλα τυριού) και σερβίρουμε με κράκερ.
Πηγή: argiro.gr