Σφουγγάτο με κολοκυθοανθούς και καλοκαιρινά λαχανικά
13 Μαΐου 2013
- 10 κολοκυθοανθούς
- 5 κολοκυθάκια
- 2-3 φρέσκα κρεμμύδια
- 5 αυγά
- 2 κ.σ. γάλα
- 2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
- ½ φλιτζ. κεφαλοτύρι ή φέτα
- Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- Λίγο αλάτι
- Λίγο ελαιόλαδο
Εκτέλεση
1. Πλένουμε καλά τα κολοκυθολούλουδα. Αφαιρούμε τους στήμονες από μέσα. Αφήνουμε τους ανθούς ολόκληρους σε απορροφητικό χαρτί, να στραγγίσουν καλά.
2. Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε λεπτές φέτες. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια.
3. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι. Σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε τους ανθούς, τα κολοκυθάκια και τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 3΄-4΄, να μαραθούν ελαφρά.
4. Σε μπολ χτυπάμε με σύρμα τα αυγά, το γάλα, το αλατοπίπερο και τη φέτα. Περιχύνουμε τα λαχανικά. Σκεπάζουμε το τηγάνι και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
5. Σιγοψήνουμε το σφουγγάτο για λίγα λεπτά, να κάνει σώμα, να σταθεροποιηθεί το αυγό. Αναποδογυρίζουμε από την άλλη πλευρά, να ροδίσει.
μερίδες 4
Χρόνος Προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος 10 λεπτά
Πηγή: argiro.gr