Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Έρευνα: Ναι στο ψάρι, όχι στο κρέας για καλύτερη μνήμη στην τρίτη ηλικία

12 Μαΐου 2013

Έρευνα: Ναι στο ψάρι, όχι στο κρέας για καλύτερη μνήμη στην τρίτη ηλικία

127693-fish

Η κατανάλωση τροφών που περιέχουν ωμέγα-3 λιπαρά οξέα (όπως τα ψάρια, το κοτόπουλο κ.α.) και η αποφυγή του κρέατος, των κορεσμένων λιπών και των γαλακτομικών, συνδέεται με καλύτερη μνήμη και τη γενικότερη βελτιωμένη νοητική λειτουργία, σύμφωνα με νέα επιστημονική έρευνα, με επικεφαλής έλληνα ερευνητή.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τονΓεώργιο Τσιβγούλη, επίκουρο καθηγητή νευρολογίας της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Αθηνών και του πανεπιστημίου της Αλαμπάμα, ο οποίος είναι μέλος της Αμερικανικής Ακαδημίας Νευρολογίας, κάνουν τη σχετική δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό «Neurology», που εκδίδει η τελευταία.

Η μελέτη διαπίστωσε ότι μεταξύ των υγιών ανθρώπων, όσοι ακολουθούσαν πιο πιστά τη μεσογειακή διατροφή, είχαν 19% μικρότερη πιθανότητα κατά μέσο όρο να εμφανίσουν προβλήματα μνήμης ή νοητικών επιδόσεων. Όμως, η Μεσογειακή διατροφή δεν φάνηκε να μειώνει εξίσου τον κίνδυνο στα άτομα με διαβήτη.

Πηγή: tvxs.gr