Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Ρολό με μήλα φιρίκια (αλάδωτο)

1 Μαΐου 2013

Ρολό με μήλα φιρίκια (αλάδωτο)

Apple Pastry Roll, cutΣυνταγή :  Καίτη  Μαντζαρίδου

Υλικά

10 φύλλα κρούστας

8 φιρίκια

2 ποτήρια νερού ζάχαρη

1 ποτήρι νερὀ

150 γρ.καρύδια κοπανισμένα

κανέλα

1 βανίλια

Καθαρίζουμε τα φιρίκια , τα κόβουμε στα τέσσερα και αφαιρούμε τα κουκούτσια τους. Τα βάζουμε να βράσουν με το 1 ποτήρι ζάχαρης και 1 ποτήρι νερό.

Μόλις μαλακώσουν, τα στραγγίζουμε και κρατάμε το ζουμί τους.

Στρώνουμε τρία φύλλα κρούστας σκέτα και συνεχίζουμε το στρώσιμο πασπαλίζοντας κάθε φύλλο με τα καρύδια  και την κανέλα.

Όταν τελειώσουν τα φύλλα, αραδιάζουμε κατά μήκος της μεγάλης πλευράς τους τα φιρίκια.

Τα πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα καρύδια και τυλίγουμε το ρολό κλείνοντας με προσοχή τις δύο στενές  άκρες, για να μην ξεφὐγει η γέμιση.

Το χαράζουμε σε φέτες και το ψήνουμε για 30´- 40´ λεπτά στους 200° C βαθμούς

Ετοιμάζουμε σιρόπι με το ζουμί της κομπόστας στο οποίο προσθέτουμε το άλλο ποτήρι της ζάχαρης και τη βανίλια.

Βράζουμε το σιρόποι για 5´λεπτά  και το περιχύνουμε στο χλιαρό γλυκό.

 

 

Πηγή : Από το βιβλίο –Νηστήσιμα φαγητά και γλυκάΚαίτη Μαντζαρίδου -Εκδόσεις  Παναγιώτη Σ.Πουρναρά